Sreda 09.07.2014.
10:08
Jutarnji

Hakeri uništili "Srpsku krunu" u Vašingtonu

Restoran "Srpska kruna" nadaleko čuven po jelima od afričkih životinja
 

"Srpska kruna" je lokalno poznat restoran koji je uspešno radio skoro 40 godina, a vodio ga je Rene Bertanja koji se u ranoj mladosti sa severa Italije doselio u SAD. Tu je počeo karijeru u ugostiteljstvu i završio u "Srpskoj kruni".

I onda je usledio šok! Početkom 2012. godine jednog vikenda broj gostiju je pao za 75 posto, bukvalno bez ikakvog razloga i tako je bilo iz dana u dan. Bertanja nije mogao da shvati zbog čega je došlo do tako snažnog pada broja gostiju - što ga je dovelo u ozbiljne poslovne probleme.

Zverke na meniju

Bertanja je novinarima ispričao da su jedno vreme služili i medveda, ali je stigla zabrana korišćenja tog mesa. Kad je pak reč o lavu, tvrdi da je ima ukus sličan teletini, a da su ga spremali sa pečurkama, povrćem i umakom.

Međutim, klupko je počelo da se odmotava kada ga je pozvao jedan od redovnih gostiju i upitao: "Kako to da ste zatvoreni u subotu, nedelju i ponedeljak? Šta se događa?" Naime, na uputstvima koja su davali Gugl Maps i Gugl Plejsis, kada bi se ukucalo "Serbian Crown", pojavljivale su se navedene informacije - da restoran ne radi vikendom. Budući da je "Kruna" smeštana van grada, jasno je da su gosti odustajali od dolaska čim bi videli da restoran ne radi. I tako su ostali bez lava, antilope, emua ili ruske i francuske kuhinje, čije su specijalitete takođe nudili.

Bertanja je krenuo u sudsku borbu sa Guglom, ali njihovi advokati tvrde da od toga neće biti nikakve koristi. Naime, "Srpska kruna" je verovatno još jedna žrtva hakera koji su, moguće na zahtev od konkurencije, ili iz nekih drugih razloga, ubacili lažne podatke i tako doveli "Srpsku krunu" na ivicu propasti, a njene goste bez voljenih specijaliteta.

2024 © - Vesti online