Nedelja 01.11.2009.
15:51

Pahor: Mesić ne uređuje granicu

Slovenački premijer Borut Pahor očito više voli društvo koleginice iz Hrvatske Jadranke Kosor, nego hrvatskog predsednika Stipe Mesića
 

Pahor je, takođe, rekao da zbog otpora sporazumu sa Hrvatskom ne misli da odstupi sa sadašnje funkcije i izrazio uverenje da će sporazum, pošto naredne nedelje budu raščišćene neke nejasnoće, uskoro biti potpisan u Stokholmu.

"Sada je vreme da posao privedemo kraju", naglasio je Pahor, prilikom posete Hudoj jami kod Laškog, gde je otkrivena masovna grobnica iz Drugog svetskog rata u kojoj su, najverovatnije, slovenački domobrani i hrvatske ustaše.

Na pitanje da li je njegov kabinet za to da se pitanje arbitražnog sporazuma reši na referendumu, Pahor je odgovorio da postoji naklonost i takvoj soluciji, mada je on lično protiv, navodeći da bi zalaganje Vlade za to podstaklo dodatne debate, što bi usporilo završetak započetog posla.

"Imamo priliku da s Hrvatskom, koja će uvek biti naš komšija, potpišemo dobar sporazum o granici i rešimo sve druga otvorena pitanja i tako izgradimo dobre, a ne licemerne susedske odnose, koji bi se temeljili na uzajamnom poštovanju", rekao je Pahor.

2024 © - Vesti online