Ponedeljak 31.03.2014.
10:03 >> 12:39h
Informer, telegraf.rs

"Milošević naredio Arkanovo ubistvo"

Dokazi više nego čvrsti, kažu u Specijanom tužilaštvu za organizovani kriminal: Željko Ražnatović Arkan i Slobodan Milošević
 

Kako ovaj list navodi, Milošević je izdao nalog tajnoj policiji da se Arkan likvidira kao “velika pretnja za ustavni poredak i nacionalnu bezbednost”. Milošević se na ovo odlučio iz najmanje dva razloga.

Prvo, Milošević se plašio da bi Arkan mogao da se nagodi sa Haškim tužilaštvom i svedoči protiv njega. Drugo, do bivšeg lidera SPS u to vreme su došle “pouzdane informacije” da Ražnatović održava kontakte sa zapadnim obaveštajnim službama i da su u toku pregovori o sklapanju saveza sa opozicijom tada okupljenom u koaliciju DOS!

U Specijalnom tužilaštvu, inače, kažu da su dokazi koji Miloševića povezuju s ovim zločinom “više nego čvrsti”. Reč je o dokumentima, ali i iskazima onih koji su direktno ili indirektno učestvovali u samom ubistvu Željka Ražnatovića Arkana.

Mirjana Marković bez komentara

Mirjana Marković, udovica nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, nije želela da odgovara na pitanja u vezi sa navodima medija prema kojima je istraga Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal došla do zaključka da je njen muž naredio ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

"Molim Vas, nemojte me pitati tako nešto, na takva pitanja ne želim uopšte da odgovaram", uvredila se Mirjana Marković kada joj je novinar portal telegraf.rs postavio pitanje s tim u vezi.

2024 © - Vesti online