Petak 21.03.2014.
08:00
Vestionline

I zašto gasiš svetlo, hajde reci mi

Muškarci se stide svojih stomačića
 

Ni muškarci nisu imuni na pritisak modernog društva za "utegnutim" i privlačnim izgledom, a kod velikog broja njih ta nesigurnosti odražava se i na seksualni život.  Zbog toga njih 26 odsto radije upražnjava seksa s ugašenim svetlima, jer tako njihove nesavršenosti manje dolaze do izražaja.


Više od trećine muškaraca smatra i da su njihove partnerke fizički atraktivnije od njih, a najveći uzrok manjka samopouzdanja kod više od polovine (64 %) muškaraca je izgled stomaka. 


Muškarci sve češće svoj izgled, poput žena, upoređuju s izgledom prijatelja, a 53 odsto njih smatra da su drugari zgodniji. Razgovor o dijetama, mršavljenju i treningu sve je češća tema razgovora muškaraca koji imaju između 20 i 30 godina, a 61 odsto njih otkrilo je da o tome redovno razgovaraju.


"Naše istraživanje otkriva da su i muškarci sve više opterećeni fizičkim izgledom, a to utiče na njihovo samopouzdanje. Mnogi od njih brinu oko svoje visine, oblika tela i utreniranosti. Međutim, bilo bi bolje da se više koncentrišu na zdravlje, raznovrsnu ishranu i redovnu fizičku aktivnost", zaključili su istraživači.

2024 © - Vesti online