Nedelja 12.01.2014.
09:16
Beta

Doček Srpske Nove godine samo za decu

Dečji program na ulicama Beograda
 

"Centralni program počinje u 14 i traje do 20 sati, nastupaće dečiji horovi, rokenrol bend, klovnovi, animatori i vitezovi", rekla je pomoćnica gradskog Sekretara za privredu Tijana Maljuković.

Glavna dečija predstava će biti u 17 časova, kada će animatorska grupa "Maslačak" održati predstavu "Sportakus spašava sport u Srbiji", a ceo program se završava čitanjem bajke u 19.30.

Biće organizovan i prateći program na više punktova, gde će deca moći da učestvuju u školi crtanja, prave skulpture i obeležja Beograda od gline, slikaju se sa sportistima iz klubova Crvena zvezda i Partizan, i druže sa gutačima vatre, animatorima na štulama i žonglerima.

Prema rečima Maljukovićeve, svako dete koje dolazi na manifestaciju treba da donese crtež Beograda ili nekog dela grada, za koji će dobiti "slatki paketić" sa šećernim jabukama, šećernom vunom, lizalicama i bombonama.

"Svaki od tih crteža učestvuje u tomboli za veće paketiće. Svi crteži će biti izloženi do kraja meseca i biće organizovana aukcija, gde će se napraviti jedna velika donacija koja će ići u domove za nezbrinutu decu", rekla je ona.

Za odrasle će na manifestaciji biti održani prateći sadržaji, a na prilazu Skupštini grada sa obe strane biće punktovi na kojima će se prodavati razni proizvodi i deliti paketi sponzora manifestacije, kompanija "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš".

2024 © - Vesti online