Nedelja 22.12.2013.
11:47
f1-serbia.com

Gutierez ostao o Zauberu!

 

Ovom prilikom objavljeno je da će Sergej Sirotkin postati novi test vozač tima. Gutierez je prošlu sezonu završio na 16. poziciji.

"Drago nam je što je Esteban ostao sa nama, jer je on veoma talentovan vozač. Znamo da je prošle sezone imao poteškoća da se navikne na sistem u Formuli 1, ali je kasnije pokazao svoj kvalitet. Na kraju, on je u plasmanu bio najbolji debitant", kazala je Moniša Kaltenborn.

"Drago mi je što ostajem ovde. Prošle godine sam dosta toga naučio, ali sam uspeo da u finišu sezone popravim formu. Ovo će biti moja četvrta godina sa timom, a druga kao trkački vozač. Tehničke promene u narednoj sezoni su ogromne, tako da moramo puno da radimo", dodao je Gutierez.

Pored toga tim je objavio da će Sergej Sirotkin postati test vozač.

"Ovo je velika prilika za mene i nije mala stvar kada ste test vozač u nekom od F1 timova. Radiću naporno kako bi iskoristio ovu šansu. Formula 1 je dosta složena, pa zato moram da ugrabim svaku šansu. Moj glavni cilj naredne sezone je Svetska Reno serija kako bi se što bolje pripremio za Formulu 1", kazao je Sirotkin.

2024 © - Vesti online