Ponedeljak 16.12.2013.
23:04
Beta

I starleta i književnica: Nives dobila književnu nagradu

Pravda je pobedila: Nives Celzijus

Opštinski sud u Puli nedavno je, pod pretnjom prinudne naplate, naredilo Udruženju da u Domu hrvatskih branitelja u Puli, gde se do 2008. održavala svečanost dodela nagrada, mora da uruči nagradu Nives Celzijus čija je knjiga "Gola istina" 2008. bila najprodavanija u Hrvatskoj.

Posle pravosnažnosti sudske presude sredinom ove godine, Udruženje "Sa(n)jam knjige" pokušalo je da književnu nagradu dostavi poštom Nives Celzijus.

Nagradu "Kiklop" autorki i izdavaču knjige Premijer mediji uručio je direktor marketinga i promocije izdavačke kuće VBZ i dugogodišnji saradnik sajma Zoran Simić, preneli su hrvatski mediji.

"Počašćena sam jer sam jedina dobitnica Kiklopa koja ima svoju vlastitu dodelu", rekla je novinarima Nives Celzijus i dodala da je "pravda pobedila".

Uz veliku medijsku pažnju, dobitnicu Kiklopa za 2008. ispred Doma hrvatskih branitelja dočekao je lokalni romski trubački sastav. Inače, ovogodišnje književne nagrade "Kiklop" za 2013. dodeljene su u nedelju u Muzejsko-galerijskom prostoru Svetog srca.

2024 © - Vesti online