Subota 16.11.2013.
11:49
mozzartsport.com

Aleksis Sančez šokirao Vembli!

Majstorija: Aleksis Sančez matira golmana Forstera
 

Možda Englezi mogu da kažu kako imaju najbolju ligu na svetu i da se ponose time. Ali, reprezentacijom definitivno ne mogu. Od njih je ostalo samo veliko ime, a posle današnjeg poraza od Čilea (0:2) na Vembliju jasno je kao dan da Engleska nije reprezentacija top kvaliteta koja može da se nada nekom velikom rezultatu.


Aleksis Sančez je sa dva gola postavio Engleze na svoje mesto i toj euforičnoj naciji pokazao koliko njihov nacionalni tim zaista vredi na fudbalskoj mapi. Naravno, ovo ne znači da treba obezvrediti pobedu Čilea, jer popularna La Roha svakako spada u grupu ozbiljnih reprezntacija koja bi na Mondijalu mogla da dogura daleko.
Sančez je u sedmom minutu postigao gol na način koji je za Engleze verovatno najbolniji: udarcem glavom! Omaleni napadač Barselone se sjajno prikrao i kaznio grešku engleskih defanzivaca. Pokušavali su domaći svim silama da makar dođu do remija, da izbegnu poraz, ali su na kraju kažnjeni još jednim golom. I opet je egzekutor bio Aleksis Sančez. Izašao je sam na golmana Forstera i elegantno ga prebacio za konačan trijumf Čileanaca.


Prvo muk, a ubrzo potom i zvižduci sa tribina Vemblija su jasno stavili do znanja Roju Hodžsonu i njegovim izabranicima šta navijači misle. Mada, moćda nije ni realno očekivati vrhunske rezultate od reprezentacije u čijoj prvoj postavi se nalaze ništa više nego solidni fudbaleri poput Forstera, Kejhila, Džonsa, Milnera, Lalane, Rodrigeza... Daleko je to od kvaliteta koji je godinama unazad imala engleska reprezentacija.

2024 © - Vesti online