Ponedeljak 11.11.2013.
02:22
Vesti

Nikola krije istinu o smrti tinejdžerke?

Novaković je uhapšen u četvrtak, kratko se dan kasnije pojavio u Sudu za prekršaje u Maunt Gembijeru i zatim je odveden ponovo u zatvor. Ponovo će pred sud 20. januara.

Foto: Ilustracija


Policija je, obnavljajući istragu pre 14 meseci, u julu prekopala više starih rudnika opala u okolini Kuber Pidija, ali nije našla posmrtne ostatke ubijene devojke. Pretraga će biti obnovljena za nekoliko nedelja.


Novaković je bivši stanovnik Kuber Pidija i za njega se sumnja da je poslednja osoba koja je videla Karen, kratko pre njenog nestanka u zoru 4. avgusta 1990. Nova

Policija uvećala nagradu

 

U avgustu prošle godine, Karenina familija ponovila je emotivan poziv javnosti da pomogne u rešavanju misterije. U okviru istrage, policija je preduzela neuobičajeni potez time što je nagradu za informaciju koja bi dovela do otkrivanja posmrtnih ostataka povećala na 200.000 dolara. Obično se takva nagrada daje jedino za informaciju koja bi dovela do kažnjavanja zločinca.
Bilo ko s informacijom koja bi pomogla istrazi pozvan je da telefonira Krajm stopersima na 1800 333 000.

istraga obuhvatila je i razgovore sa svedocima iz Viktorije, Novog Južnog Velsa i Zapadne Australije koji su u vreme Kareninog nestanka živeli u Kuber Pidiju.
Novakovićevo hapšenje tumači se kao korak bliže razrešenju jedne od najvećih misterija Kuber Pidija.


Detektivi su otkrili da je devojka rano ujutro, 4. avgusta, napustila "Opal in" i otišla u "Restoran kod Serđa", u ulici Hačinson. Između pet i šest tog jutra napustila je restoran pešice sa troje prijatelja.


Njih je pokupio jedan mladić i odvezao do ugla Medvej drajva i Leman plejsa. Njeni prijatelji napustili su vozilo i mladić je zatim povezao više stotina metara duž Douvs ulice, gde je, kako je rekao, Karen izašla iz auta. Više nije viđena.


Detektiv veruju da je jedan čovek odvezao Karen do izolovanog mesta gde je ubijena. Takođe veruju da je jedan čovek odgovoran za njenu smrt, ali da su možda bili i drugi koji su pomogli da se telo sakrije u rudarskom oknu nedaleko raskrsnice bulevara Maliotis i Flat Hil rouda, 100 metara daleko u Stuart hajveja. Međutim, pretragom ovog područja nisu nađeni tragovi tela žrtve.

2024 © - Vesti online