Četvrtak 17.10.2013.
16:34
Beta

LGBT: Amfilohije nas diskriminiše

Mitropolit Amfilohije

Kancelarija ombudsmana Šućka Bakovića pozvala je Amfilohija Radovića da se "uzdrži od svakog javnog iznošenja mišljenja, ideja, stavova ili ocena koje mogu podstaći na nasilje i diskriminaciju u odnosu na pripadnike različite seksualne orijentacije ili rodnog identiteta, jer je on javna ličnost čije reči utiču na formiranje javnog mnjenja".

Od državnih organa se očekuje da reaguju u "ovom i svim drugim slučajevima kojima se ispoljava diskriminatorski odnos i govor mržnje" prema pripadnicima drugačije seksualne orijentacije.

Mitropolit SPC je u otvorenom pismu organizatorima povorke u Podgorici zakazane za 20. oktobar ocenio da crnogorska vlast "pod pritiskom evropskog, pederskog lobija, koji koristi potrebu Crne Gore za evropskim integracijama, dozvoljava organizovanje parade greha i bestidnosti".

Amfilohije je naveo da je povorka "bestidna", jer "proglašava greh za vrlinu, a čovekomržnju za čovekoljublje".

On smatra da pokušaj LGBT populacije da se izbori za svoja prava "predstavlja gaženje moralnog osećanja ogromne većine ljudi" i ocenjuje da će parada "samo pogoršati njihov položaj".


Amfilohije je naveo i da "seksualna sloboda vodi porobljavanju čoveka nagonima". I vodi ka "nagonskom totalitarizmu" koji "obesmilšljava svetinju ljubavi i braka... i razara porodicu".

2024 © - Vesti online