Petak 16.08.2013.
22:20
B92

PUPS: O čemu to pričaju SNS i SPS

PUPS strpljivo čeka završetak razgovora SNS-a i SPS-a o rekonstrukciji Vlade
 

Krkobabić je podsetio da PUPS nije učestvovao u razgovorima "jer ih vode dve najjače opcije - najbrojnija SNS i ona koja daje premijera, SPS".

- Ohrabrujemo ih da što pre završe, ali i da čujemo o čemu pričaju, rekao je Krkobabić i naveo da je PUPS pouzdan partner, ali i da mora da vidi kakav će program izlaska iz ovakve ekonomske situacije biti predstavljen krajem meseca kada se u Skupštini bude našao predlog Zakona o ministarstvima i kada bi trebalo da bude formirana rekonstruisana vlada.

"Mi ćemo razgovarati o svemu, ali čekamo zvaničan poziv na sastanke sa partnerima, nakon što oni definišu neke stvari i konstatuju da treba menjati i definisati nove ciljeve ili potvrditi postojeće. Ono što smo dosad definisali kao ključne stvari jesu borba protiv korupcije i ekonomski oporavak, ali za nas je glavna tema zaštita penzija, penzionera i zaposlenih u javnom sektoru“, rekao je Krkobabić i odbacio tvrdnje da PUPS ima "embargo na promenu penzija", ali je i poslao poruku da "niko ne sme da pomisli da ih menja preko noći".

"Mi smo krenuli u reformu sistema, ali ta oblast može da se reformiše samo zajedno sa svim ostalim segmentima. Mi samo predstavljamo taj socijalni glas, tih 1.700.000 ljudi. Nemamo mi embargo na penzije. Penzije su egzistencijalna stvar, to su bitna i krupna pitanja, a ako bilo ko pomisli da preko noći može da promeni sudbinu 1,7 miliona ljudi, taj ne radi ozbiljno", poručio je Krkobabić.

2024 © - Vesti online