Ponedeljak 22.07.2013.
00:13
Beta

DS: Vučević nesposoban kao gradonačelnik

Foto: Arhiva

DS je u saopštenju podsetila da Statut Vojvodine nije proglašen neustavnim, već je maja vođena javna rasprava pred Ustavnim sudom o inicijativi Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije da taj sud oceni ustavnost i zakonitost pokrajinskog statuta.

Nakon javne rasprave, predsednik Ustavnog suda Dragiša Slijepčević je rekao da se odluka tog suda o Statutu Vojvodine može očekivati u poslednjem kvartalu ove godine.

DS je Vučevića u saopštenju nazvao "anonimnim novosadskim advokatom" i pozvao ga da dođe na neko od predavanja koje na Pravnom fakultetu drži potpredsednik DS i pokrajinski premijer Bojan Pajtić, doktor pravnih nauka i nastavnik na tom fakultetu.

Pročitajte još:

Novi Sad: Statut Vojvodine je neustavan

DS je Vučevića optužio i da, kao gradonačelnik, nije u stanju da privuče nijednu investiciju u glavni grad Vojvodine, i da je za svog mandata koji traje desetak meseci, zaposlio 600 članova stranaka koje su na vlasti u Novom Sadu.

DS je ocenila i da gradonačelnik koji je iz Srpske napredne stranke, ne čini ništa da bi se kaznili odgovorni za aferu ATP Vojvodina, zbog koje je teško oštećen gradski budžet.

2024 © - Vesti online