Sreda 12.06.2013.
12:14
RTS

Poslanik PUPS-a jedini redovan na poslu

Poslanici neće da dolaze u Poslaničku kancelariju

Milorad Stošić svakog radnog dana dolazi u poslaničku kancelariju, koju doživljava kao zajedničku. On je, kaže, očekivao od ostalih poslanika da to čine, makar povremeno.

"Ja sam zvanično uputio, prilikom otvaranja kancelarije, u pisanoj formi svim poslanicima da prisustvuju. Prisustvuje samo poslanik iz DS-a, Milisavljević. Lapčević je poslao čestitke, gradonačelnik je poslao čestitke prilikom otvaranja, drugi poslanici se nisu odazvali", kaže Stošić.

Većina od 12 poslanika iz Niša smatra da zajedničku poslaničku kancelariju treba da otvori Grad, navodeći da svako od njih u prostorijama svoje stranke prima građane.

"Tu rade ljudi koji su volonteri, ali jesu iz njegove političke partije, na taj način se dezinformišu i manipulišu građani Niša i zapravo se stvara pogrešan utisak da poslanici ne rade svoj posao", kaže Sanja Jefić Branković, samostalni narodni poslanik.

"Na taj način može da radi gospodin Stošić i mi u svojim strankama, a Grad ako hoće da nas ujedini u nečemu onda on treba da izdvoji prostor i da to bude poslanička kancelarija svih narodnih poslanika iz Niša", kaže Milan Lapčević narodni poslanik DSS-a.

Građani, zbog kojih sve zapravo i postoji, ili su neobavešteni, ili nezainteresovani. Od slučajnih prolaznika jedini ko je znao za postojanje kancelarije bio je Nenad Kitanović iz Doljevca i sam narodni poslanik.

"Nevezano za stranke, trebalo bi da poslanici sa juga Srbije budu jedinstveni, u interesu građana", kaže Kitanović.

Prema izveštaju "Otvorenog parlamenta" upravo nedostatak poslaničkih kancelarija jedna je od prepreka za bolju komunikaciju sa građanima, a, kako kažu, pomak je što u novom skupštinskom sazivu svi poslanici imaju e-mail adrese.

2024 © - Vesti online