Četvrtak 30.05.2013.
05:31
Beta

Naprednjaci najavljuju izbore u Srbiji

Ilustracija: Naprednjaci bi voleli da na izborima potvrde svoj trenutni rejting
 

Jovičić je na sastanku s članovima i simpatizerima SNS u Valjevu rekao da ta stranka uživa sve veće poverenje građana zahvaljujući pre svega onom što je do sada uradio njen predsednik Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije.

"Uspon stranke (SNS) potvrđuju lokalni izbori održani posle formiranja Vlade. To će pokazati i izbori u Srbiji, spremajte se za izbore, učinak predsednika Vučića moramo valorizovati. Nećemo dozvoliti da nas neki iz koalicije sapliću i da nam podmeću nogu", kazao je Jovičić ne precizirajući na koje se to koalicione partnere naprednjaka u Vladi Srbije odnosi.

Potpredsednica stranke i ministarka energetike Zorana Mihajlović je rekla da "neće ministar (finansija i privrede Mlađan) Dinkić odlučivati o merama koje se moraju preduzimati".

"To će odlučiti eksperti, tim ljdi", precizirala je Mihajlović i ponovila kako se građanima mora reći istina pošto se sveobuhvatno sagleda situacija u kojoj je Srbija.

Ona je prethodno, u razgovoru s novinarima, kazala da će "biti promena" u ceni električne energije, ali i napomenula da o tome ne odlučuje Ministarstvo energetike i Vlada Srbije, već nadležna agencija.

"Mi smo (Ministarstvo) rekli svoje, čekamo da se izjasni agencija", dodala je Mihajlović.

2024 © - Vesti online