Petak 29.03.2013.
06:22
Danas

URS: DS nudi građanima "pejzaž u magli"

URS oštro napao DS

On je osvrnuvši se na niz kritika koje su proteklih dana na račun URS dolazile iz DS, uputio oštre reči na račun demokrata i njihovog predsednika Dragana Đilasa. U DS juče nisu želeli da komentarišu napade URS.

Nazvavši dvojicu promotera novog ekonomskog programa DS Dragana Đilasa i Božidara Đelića "dvojcem bez kormilara", Selaković je istakao da je ta stranka pet godina u rukama držala sve poluge moći, a da se danas ponaša kao da nikada nije bila u vlasti. Selaković je, takođe, optužio DS za neiskreno zalaganje za decentralizaciju i promenu izbornog sistema, jer svojevremeno nije ni pomišljala da podrži istovetne inicijative URS.

"Ne možete u glavi da budete centralisti, a na usnama da vam bude decentralizacija“, naveo je Selaković. Prema njegovoj oceni, centralizam u Beogradu je jači nego ikad, i da rubne opštine žele da se odvoje od Beograda, jer za sve moraju da pitaju centralnu vlast u gradu i gradonačelnika Đilasa".

Selaković je istakao da se DS hvali tuđim dostignućima. Kao primere za to, on je naveo oporavak PKB-a, za koji su, kako je rekao, zapravo zaslužni predsednik URS Mlađan Dinkić i funkcioner ove partije Miroslav Čučković, i dovođenje Fijata u Kragujevac.

2024 © - Vesti online