Četvrtak 21.03.2013.
16:48
Beta

Selaković: Nema prekida dijaloga s Prištinom

Foto: Ilustracija

"Posle sedam rundi, pregovori u Briselu sve više počinju da liče na boks meč u kome Srbija sigurno neće doživeti nokaut", rekao je Selaković novinarima u sedištu URS u Beogradu i dodao da bez nastavka pregovora s prištinskim vlastima, nema poboljšanja položaja Srbije u odnosu sa EU.

"Niko nema čarobni štapić za rešenje decenija problema na Kosovu, ali dijalog ne sme da prestane. Prošlost nam govori da je Srbiju svako odustajanje od pregovora skupo koštalo. Očekujem da će do 2. aprila i sledeće runde pregovora u Briselu, biti još usaglašavanja", kazao je Selaković.

Odgovarajući na pitanje o rekonstrukciji Vlade Srbije, Selaković je kazao da URS do sada nije razgovarao s koalicionim partnerima o personalnim promenama u Vladi.

"URS odlično sarađuje i sa premijerom Ivicom Dačićem i sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Srbija se kreće u dobrom pravcu, Vlada radi timski i ima stabilnu većinu u parlamentu. Ipak, spremni smo da sa partnerima iz vladajuće koalicije razgovaramo i na temu rekonstrukcije Vlade", kazao je Selaković.

2024 © - Vesti online