Ponedeljak 25.02.2013.
08:00
B92

Pogledajte nov džip "Čiroki"

Opasniji nego ikad - novi džip "Grand čiroki"
 

Ipak, u kompaniji su želeli da standardni "čiroki" (Liberty u SAD) za 2014. godinu preuzme "grubijansku facu". Zvanične fotografije novog modela upravo su predstavljene. Dva para farova i veliki otvor za vazduh, naglašen okvirom boje hroma učiniće da vam se novi Cherokee ili dopadne ili će vam biti grozan.

Američki mediji već su preneli da je novi "čiroki" kandidat za naslednika "Pontiaka Azteca", jednog najružnijih automobila modernog doba. Nekim novinarima liči na "soma kojeg muči gorušica".

U svakom slučaju, novi "čiroki" biće predstavljen krajem marta na Sajmu automobila u Njujorku. Prema rečima proizvođača, "čiroki" će postaviti nove standarde u klasi kada je reč o sposobnostima van asfalta.

Saopštenje naglašava da će vozna dinamika na asfaltnim putevima takođe biti vodeća u klasi dok će potrošnja goriva biti 45% niža u odnosu na odlazeći model. Novi model biće postavljen na CUSW platformu, koju deli sa modelom "Dodge Dart", koja svoje korene vuče sa "Alfe Đulijeta". Ispod haube će se najverovatnije naći 3,2 V6 benzinski motor a u ponudi bi trebalo da se nađe i nekoliko "četvorocilindraša".

2024 © - Vesti online