Subota 29.09.2012.
13:03
D. N. Petrović - Vesti

Ultimatum Beogradu

Nove ucene: Klintonova i ambasador Del ispred spomenika Bilu Klintonu u Prištini

Taj diplomata je sve vreme službovanja otvoreno radio protiv Srba, a pokušao je i da se domogne nekih firmi i rudnog bogatstva na Kosovu i Metohiji.


U prvoj tački Delovog plana traži se decentralizacija opštine Kosovska Mitrovica, zatim uvođenje carina "nezavisnog Kosova" na prelaze Brnjak i Jarinje, formiranje pravosudnog sistema Prištine u Kosovskoj Mitrovici koji bi poštovali Srbi i Albanci, razmeštanje Euleks policije na severnom Kosmetu, potpuna integracija srpskih policijskih službi u sistem Kosovske policije, odlazak sadašnjih srpskih vlasti u opštinama na severu i njihova zamena vlastima koje bi bile pod kontrolom Prištine, hapšenje i krivično gonjenje "kriminalnih lidera" sa severa Kosmeta i predaja Kosovskoj elektroenergetskoj korporaciji (KEK) kompletnog elektroenergetskog sistema na severu Kosmeta.


Plan Kristofera Dela u nekim segmentima je nepovoljniji od zahteva Angele Merkel.

Hapšenja

U "kriminalne strukture" i "kriminalne lidere" Amerikanci i Nemci su uvrstili sve viđenije Srbe na severu Kosmeta koji se suprotstavljaju instaliranju Nezavisnog Kosova i protive se uspostavljaju granice sa Srbijom. U ovu grupu svrstani su i legalno izabrani predsednici opština koje bi, prema Delovom planu, takođe trebalo pohapsiti.


- Od njega ništa bolje nismo mogli ni da očekujemo, zna se čime Srbiju ucenjuju Nemačka i EU, ali još do kraja ne znamo čime će je uceniti Amerikanci. Moguće je da će preko Kfora i NATO-a primeniti i silu protiv nas - kaže Srbin sa severa Kosmeta sa dobrim vezama u Prištini koji naglašava da ni Albance niko neće ništa pitati, ali da njima sve odgovara, jer Nemačka i Amerika rade za njih.

2024 © - Vesti online