Četvrtak 02.08.2012.
00:09
Večernje novosti

Tadićevu kiriju od 4.000 evra plaća DS

Kako saznaju ''Novosti“, reč je o vili od oko 400 kvadrata u Ulici generala Save Grujića na Dedinju. Renoviranje ovog zdanja u koje će se uskoro useliti porodica Tadić, finansiraće Demokratska stranka, a procenjuje se da će radovi koštati između 20.000 i 30.000 evra, tvrdi list.

Menja adresu: Boris Tadić iz jedne vile prelazi u drugu

Vila se nalazi u komšiluku hrvatske rezidencije, a u njoj su donedavno bile portugalske diplomate. Kuća pripada ''fundusu“ preduzeća ''Dipos“, koje upravlja državnim nekretninama i izdaje ih stranim diplomatama i predstavništvima, pišu ''Novosti''.

U ''Diposu“ su potvrdili tom mediju da je DS zakupac objekta u Save Grujića, ali direktor Kostadin Popović rekao je da bez saglasnosti zakupca ne može da otkriva visinu kirije.

Prema nezvaničnim saznanjima beogradskog lista, mesečna zakupnina, koju će za predsednika stranke plaćati DS, je prema važećem cenovniku oko 10 evra po kvadratu. To znači da će demokrate izdvajati oko 4.000 evra mesečno.

Za vilu u Lackovićevoj, s obzirom na to da vlasništvo nad njom nije u potpunosti razrešeno, država je mesečno starim vlasnicima isplaćivala oko 2.000 evra mesečno.

Očekuje se da narednih nedelja budu završeni svi neophodni radovi na zdanju u Save Grujića i da se Tadić iseli iz Lackovićeve.

U Ds za ''Novosti“ su rekli da će javnost o svemu biti blagovremeno obaveštena. Samo su nam kratko rekli da će sve troškove Tadićevog smeštaja snositi stranka.

2024 © - Vesti online