Četvrtak 12.07.2012.
17:52
Beta

Pajtić: Egzit čini više nego diplomatija

Od večeras, ludilo u Novom Sadu...

"Egzit dobija priznanja od najvažnijih svetskih medija i dovodi u Novi Sad hiljade mladih. On je i nastao kao posledica bunta mladih i želje da se u ovoj državi uspostavi sistem vrednosti koji će nas voditi u pravcu Evrope i dobrih odnosa sa svetom", rekao je Pajtić prilikom obilaska egzitovog kampa na novosadskom kupalištu Štrand.

Pajtić je dodao da Pokrajinska vlada festival podržava i finansijski i logistički i da će to nastaviti da čini, jer je za njih "veoma važno da pokažu da je Srbija ozbiljna i civilizovana zemlja".

Ambasador Velike Britanije Majkl Devenport rekao je da se očekuje da će iz te zemlje na Egzit doći više hiljada građana, a ambasada će u festivalskom kampu Egzit vilidž imati i svoje predstavništvo.

"Ovaj festival uživa veoma pozitivnu reputaciju u Velikoj Britaniji i svi su oduševljeni iskustvima koje ovde stiču. Siguran sam da će tako biti i ove godine", rekao je Devenport.

Direktor Egzita Bojan Bošković rekao je da je godina bila teška za organizaciju festivala, ali da sve teče po planu i da je sve spremno za četiri dana "još jednog najboljeg Egzita do sada".

"Za sada je sve u najboljem redu, tako da ćemo spremno dočekati hiljade mladih ljudi i umetnika iz celog sveta u Novom Sadu, glavnom gradu pokrajine Vojvdine", rekao je Bošković.

Očekuje se da će Egzit, čije se kapije zvanično otvaraju u 18 sati, ove godine posetiti od 150 do 200 hiljada ljudi, od kojih će veliki deo doći iz inostrastva i regiona. Ovogodišnji Egzit festival trajaće do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, i to će biti njegovo 13. izdanje.

2024 © - Vesti online