Ponedeljak 09.07.2012.
16:30
RTS

PUPS nezadovoljan, Vlada neizvesna?

Ne želimo da budemo dekor u pregovorima: Jovan Krkobabić
 
Predsedništvo Partije ujedinjenih penzionera Srbije danas održalo sastanak koji je trajao skoro četiri sata, saznaje RTS. Lider PUPS-a Jovan Krkobabić rekao je ranije da stranka nije učestvovala u izradi teksta sporazuma, već da su to učinile SNS, SPS i URS.

"Ovde se radi o državi i mora se strpljivo i mudro razgovarati", naglasio je lider PUPS-a, ali i dodao da do sada nije učestvovao u razgovorima koalicionih partnera.
 

"Mi ćemo razmatrati taj materijal, bez obzira na to što su se prema nama poneli nekorektno", zaključio je Krkobabić.
 

Mandatar za sastav vlade i lider socijalista Ivica Dačić rekao je da je dogovor koalicije SPS–PUPS–JS da se ide zajedno u vladu ili da ne ide niko. Pojedini mediji objavili su nedavno, pozivajući se na izvore u PUPS-u, da ta stranka praktično ne učestvuje u pregovorima o vladi.
 

Umesto da u razgovorima o vladi učestvujemo kao ravnopravan partner, svedeni smo na dekor za TV kamere. Bićemo u vladi isključivo ako nas tretiraju s poštovanjem i ako naša tri ključna principa budu uvažena, kažu u PUPS-u.
 

U PUPS-u su rekli da su posebno ogorčeni zbog prljave kampanje koja se protiv njih vodi u medijima. Priče o tome da funkcioneri PUPS-a traže za sebe mesta guvernera NBS, direktora Razvojne banke, ministra trgovine ili direktora BIA, "obična su podmetačina", kako bi se narušio ugled i smanjio potencijal PUPS u pregovorima o vladi, navode u PUPS-u.
 

Potpredsednik stranke Milan Krkobabić kaže da ništa nije tražio niti će tražiti prilikom sastavljanja nove vlade.

2024 © - Vesti online