Ponedeljak 11.06.2012.
19:40
Beta

"Važnije je ko nije, nego ko je došao"

Negativna poruka što nisu došli predstavnici iz regiona: Borislav Stefanović
 

Stefanović je, gostujući na Televiziji Vojvodina, rekao da je u nekim zemljama istočne Evrope "nažalost važnije ko nije došao, nego ko je došao" na takvu svečanost i ocenio da je nedolazak predstavnika iz Hrvatske, BiH, Slovenije i drugih država regiona
negativna poruka.

"Mislim da je predsednik Nikolić u prethodnih desetak dana shvatio da su njegove reči - reči predsednika i da kao takve imaju konsekvence, i zato on itekako mora da vodi računa šta će da kaže", rekao je Stefanović.

Na pitanje da li se može dovesti u vezu nedolazak visokih zvanica iz zemalja regiona na inauguraciju s tim što neke zemlje regiona nisu želele da pruže podršku Vuku Jeremiću za izbor na mesto predsedavajućeg Generalne skupštine UN, Stefanović je rekao da su to dve različite stvari.

"Siguran sam da pitanje glasanja za Jeremića ne bih nikako stavio u isti kontekts jer su to potpuno odvojene stvari", rekao je Stefanović i dodao da je to pitanje unutrašnjih odnosa u državama koje nisu pružile podršku.

On je dodao da su u regionu još prisutne traume iz proslosti, ali da je "Srbija učinila najviše u regionu u procesu pomirenja". "Ko god da vodi ovu državu i vladu moraće da ima puno takta i razumevanja za sve istorijske okolnosti", rekao je Stefanović.

2024 © - Vesti online