Ponedeljak 11.06.2012.
13:15 >> 13:58h
Beta

"Bojkot inauguracije Nikolića, uvreda za Srbiju"

Lider SPS-a Ivica Dačić
 

Dodik dolazi na inauguraciju

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće u Beogradu inauguraciji predsednika Srbije Tomislava Nikolića, najavljeno je iz kabineta predsednika.

Dodik je najavio da je spreman da sarađuje sa Nikolićem na stabilizaciji srpskog naroda u regionu u okviru svojih ustavnih ovlašćenja i Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Srpske.

"To je organizovani bojkot inauguracije predsednika Republike Srbije, ovo je uvreda za Srbiju, a ne za Tomislava Nikolića", rekao je Dačić novinarima nakon konslutacija o formiranju vlade koalicije oko SPS-a s Nikolićem. Dačić je kazao da izostanak lidera zemalja iz okruženja ne pokazuje odnos prema Nikoliću ili Borisu Tadiću već prema Srbiji.

"A pri tome su im usta puna pomirenja i evrointegracija", rekao je Dačić i upitao da li je takva odluka u duhu pomirenja.

"Tomislav Nikolić je sada predsednik, ako mrzite Nikolića, ne mrzite Srbiju", rekao je Dačić.

On je podsetio da su socijalisti u drugom krugu predsedničkih izbora podržali Tadića, kao i da on lično nije glasao za bivšeg lidera naprednjaka, ali je, kako je rekao, narod odlučio da Nikolić bude predsednik Srbije.

Pročitajte još:

1. Tirk ne dolazi na inauguraciju Nikolića

2. Josipović: Neću u Beograd na inauguraciju

3. Ni Ivanov ne dolazi na inauguraciju

2024 © - Vesti online