Četvrtak 21.01.2010.
11:05
Tanjug

Završili u zatvoru zbog parčeta meteorita

Pračići velikog meteorita koji je pao na teritoriju Sudana razbacani su svuda po ovoj zemlji, ali to ne znači da se mogu slobodno uzeti i poneti kao suvenir

Sudanske vlasti još uvek obavljaju testiranja kako bi se utvrdilo da li je kamenje pronađeno kod njih vanzemaljskog porekla.

Pomenuti turisti su uhapšeni tokom boravka u Sudanu zbog posedovanja više komada kamena za koje se veruje da potiču od meteorita koji je pao na Zemlju 2008. godine. Oni su uhapšeni pre dve nedelje u oblasti Abu Hamad, a pre dva dana prebačeni su u zatvor u Bahri, preneli su francuski mediji pozivajući se na njihovog advokata.

Vlasti sumnjaju da su trojica muškaraca došla u posed fragmenata meteorita "2008 TC3" koji je pao na Zemlju 2008. godine, a koje sudanski i američki naučnici još uvek proučavaju.

Advokat trojice uhapšenih kaže da su njegovi štićenici najobičniji turisti koji nisu nameravali da počine bilo kakvo nedelo i da se nada da će naredih dana biti oslobođeni.

Turska takođe ima stroga pravila kada su prirodna dobra u pitanju. Na Kleopatrinoj plaži, jednoj od nekoliko u svetu prekrivenoj roze peskom, je zabranjeno unošenje stvari a na izlazu su postavljeni tuševi kako se ne bi moglo izneti ni zrnce peska. ko uspe da prošvercuje pesak i bude uhvaćen vrlo lako može da završi u zatvoru.

2024 © - Vesti online