Četvrtak 23.02.2012.
17:12
Beta

Đilas: Posao za osobe sa invaliditetom

Dragan Đilas: Uvek ću podržavati socijalno preduzetništvo
 

Đilas je kazao da je zapošljavanje osoba sa invaliditetom u tom preduzeću pozitivan primer i da sada te osobe ne sede kući i ne čekaju socijalnu pomoć već zarađuju.

"To je fenomenalno pozitivna priča u moru teških koje danas imamo. Oni ne sede kući i ne čekaju socijalnu pomoć već postaju punopravni delovi ovog društva koji zarađuju", naveo je Đilas.

On je rekao da je grad Beograd sa devet miliona dinara podržao pilot projekt socijalno preduzetništvo u preduzeću "Lola preduzetništvo" i da se nada da će ideja o socijalnom preduzetništvu biti preslikana i u druge gradove u Srbiji.

Đilas je kazao da će se truditi da se omogući da do posla dođu pre svega osobe sa invaliditetom ali i stariji od 45 godina koji su u tranziciji ostali bez posla. U pogonu fabrike Lola, koji su danas posetili Đilas i zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić, proizvode se testenine, smzrznuto testo, peciva, domaći kolači, keks i drugi konditorski proizvodi.

Krkobabić je istakao da je Lola preduzetništvo praktičan primer kako socijalno preduzetništvo može da funkcioniše i kako sa malo novca i malo spremnosti i dobre volje može nešto korisno da se uradi. On je istakao da će ta firma sigurno naći svoje mesto na tržištu.

Fabrika Lola preduzetništvo zaposliće 30 osoba sa invaliditetom, a prema rečima Krkobabića, trenutno je u pogonu koji proizvodi testenine, smrznuto testo, peciva, domaće kolače, keks i druge konditorske proizvode 13 zaposlenih i njihova plata je oko 25.000 dinara.

Preduzeće "Lola preduzetništvo" ima 130 zaposlenih od čega je 66 osoba sa invaliditetom.

2024 © - Vesti online