Četvrtak 31.12.2009.
12:39
Tanjug

Prekinuo kraljičin govor i dobio otkaz

Ko cenzuriše kraljicu Elizabetu II - dobije otkaz
Odluka da samovoljno skrati kraljičin govor naciji, u kojem se Elizabeta II posebno obratila britanskim vojnicima u Avganistanu, nije se nimalo dopala vlasnicima radio stanice koji su di-džeju odmah uručili otkaz.

Na dan Božića, tokom emisije koju vodi na stanici BRMB, Tom Bins prekinuo je tradicionalno obraćanje Elizabete II i pustio čuveni hit grupe Wham "Last Christmas" najavom - "a sada će jedna kraljica zameniti drugu", što je bila igra reči, pošto se na engleskom termin "queen" (kraljica) koristi i za označavanje homoseksualaca, a svi znamo kakvo je u tom smislu opredeljenje Džordža Majkla, nekadašnjeg pevača te grupe.

"Jedno je sigurno, ovaj di-džej više nikada neće raditi za nas", izjavio je predstavnik Orion Media, u čijem je vlasništvu radio stanica BRMB.

Bins je u svoju odbranu rekao da bi emitovanje cele kraljičine poruke bio redakcijski promašaj, jer je njen govor bio previše dosadan: "Očigledno je došlo vreme u kome komičari ne smeju više ništa da kažu da ne bi nekog uvredili".

2024 © - Vesti online