Utorak 11.10.2011.
20:07
Blic

Pitbul odgrizao devojčici (3) uho

Pitbulovi spadaju u grupu opasnih pasa za koje je država propisala stroge uslove čuvanja

"Devojčica je dobro, svesna je i nije životno ugrožena", rekao je portparol Kliničkog centra Drago Jovanović Radio televiziji Srbije i naveo da se nalazi u Kliničkom centru na odeljenju ORL hirurgije.

Kako je naveo, tokom večeri devojčici će biti urađena "rekonstrukcija uha". U MUP-u je rečeno da se napad desio oko 15.20 u ulici Vlade Ilića na Karaburmi.

Nesrećan slučaj dogodio se dok su se devojčica i njena baka vraćale iz obdaništa i prolazile pored dvorišta u kojem je bio pitbul. Pas po imenu Goldi je odjednom izleteo iz dvorišta, čija kapija nije bila dobro zatvorena, napao devojčicu i odgrizao joj uho. 

Gazda pitbula je odmah izleteo na ulicu i pokušao da otvori usta psu, ne bi li oslobodio dete, ali mu to nije pošlo za rukom. Vlasnika psa ubrzo je privela policija i sa njim je obavljen razgovor, posle čega je doneta odluka o podizanju krivične prijave protiv njega.

Prema rečima komšija, pitbul je star oko sedam meseci i sa svojim vlasnikom već izvesno vreme živi u ulici gde se dogodio nesrećan slučaj. Devojčici je pomoć prvo ukazana u Urgentnom centru, a potom je prevezena na Kliniku za ORL.

U Upravi za veterinu Beogradu je rečeno da je pit bul koji je napao devojčicu odveden u "karantin u Ovču i da će biti podvrgnut opservaciji na besnilo".

Iz Uprave upozoravaju da je neodgovorno ponašanje vlasnika pasa osnovni uzrok problema, odnosno napada na ljude. Ta služba apeluje na vlasnike pasa da poštuju propise o držanju pasa kako bi se napadi sprečili.

2024 © - Vesti online