Ponedeljak 19.09.2011.
06:31
Vestionline

Ivanović: Blokade ne mogu dugo da traju

"Sa narodom koji je nenaoružan oni (EU i NATO) zapravo nemaju nikavu prednost", naglasio je Ivanović, ocjenivši da je u interesu svih "učesnika u ovoj igri", uključujući i kosovske Albance, da se pitanje administrativnih prelaza što pre reši.

Blokada na blokadu ne rešava problem: Oliver Ivanović



Prema njegovom mišljenju, do kraja sedmice treba imati neko rešenje, a kao moguće scenarije naveo je poziv iz Prištine da se sve reši kroz pregovore ili da se postigne dogovor na lokalnom nivou.

"Ni to nije isključeno, pošto i predstavnici opština imaju ovlašćenja u tom smislu i oni mogu tražiti da se to pitanje reši. Njihov zahtev će verovatno biti prvo povlačenje carinika i da Euleks ima ingerencije koje je imao i ranije, a da se dalje sve rešava pregovorima", istakao je Ivanović, a prenose beogradski mediji.

On smatra da Priština neće ponovo uvesti ekonomski embargo proizvodima iz Srbije, te da je reč o zastrašivanju. Slična reakcija Beograda "blokada na blokadu", kaže Ivanović, samo bi zakomplikovala život kosovskim Albancima, ali i svima u regionu.

"Mogu da zamislim kako bi izgledalo kada bismo mi blokirali Končulj, Belu zemlju, ili Merdare. Onda bi Albanci bukvalno bili upućeni na Makedoniju ili Albaniju, što ne bi bilo dobro", rekao je Ivanović.

2024 © - Vesti online