Sreda 17.08.2011.
01:12
Đ. Janković - Vesti

Profi glumac pred kamerama amatera

- Dugalić je veliki glumac i profesionalac, naravno da nam mnogo znači što sarađuje sa nama. Njegove reči da poštuje naš rad i da je tu da pomogne kad god zatreba za nas su veliko priznanje.

Na snimanju "Međe": Nebojša i Dobrila

Dugalić glumi seljaka i kazuje o o svojoj zemlji i svađi sa komšijom koji mu je preorao među. Tu je i stara, proverena glumačka ekipa sa kojom sarađujemo, ali ima i nekoliko mladih Lozničana i Osečinaca i naturščika, seljaka iz rađevskih sela koji govore o svojim problemima sa međama.

Film je posvećen međi, koliko znam niko se tom temom nije do sada bavio, starom srpskom problemu zbog kojeg se u Srbiji mnogo domaćina sudi. Zbog međa se zavade najrođeniji i te priče gotovo obavezno imaju tužan kraj - kaže Dobrivoje.


Do oktobra će se snimati na terenima Loznice, Osečine, Ljubovije i Malog Zvornika, a premijera će u tim mestima, koja podržavaju stvaralaštvo Pantelića, biti u martu, na Mladence.


Dobrivoje i Dobrila autori su više od sto filmova čuvajući od zaborava naše običaje, tradiciju i naravi. Dobitnici su na desetine priznanja na domaćim i međunarodnim festivalima etno - filma i jedini amateri koji su za doprinos jugoslovenskom filmu dobili plaketu Jugoslovenske kinoteke.

2024 © - Vesti online