Subota 25.06.2011.
08:00
Vestionline

Gugl predstvlja novi model smartfona

"Guglov" Nexus imaće ekran rezolucije 1280 sa 720 piksela
 

Pozivajući se na svoje izvore ovo izdanje navodi da telefon može da radi u mreži LTE četvrte generacije i najverovatnije će se nazvati "Nexus 4G", prenela je novinska agencija RIA Novosti.


Početak prodaje ovih pametnih telefona očekuje se u Sjedinjenim Američkim Državama krajem novembra. Smartfon će biti kompletiran gigabajtom operativne memorije i procesorom frekvencije 1,2 ili 1,5 higaherca.


Po jednoj verziji, biće to OMAP 4460 "Teksas Instruments", a po drugoj 28-nanometarski "Snapdragon Krait" koji proizvodi "Qualcomm". Poznato je da će "Nexux 4G" biti sa ekranom rezolucije 1280 sa 720 piksela i imaće dve kamere - megapikselsku na pređnoj strani i petomegapikselsku na zadnjoj.


"Gugl" odustaje od tastera ispod ekrana, tako da će se u potpunosti koristiti "tač sistem". Dimenzije novog smartfona se ne otkrivaju, ali BGR ističe da će novi "nexux" biti "ultratanak".


"Nexux 4G" biće treći po redu smartfon "Gugla". Prvi "nexus one" kompanija je plasirala u januaru 2010, a drugi "nexux S" u decembru. Oba uređaja funkcionišu sa "Android" operativnim sistemom.

2024 © - Vesti online