Četvrtak 12.05.2011.
13:09
Večernje novosti

Dačić: Želim da pobedimo DS

Ne želi više da bude u senci Demokratske stranke: Ivica Dačić

Dačić je, u intervjuu za "Večernje novosti", najavio da će narednih dana otvoreno razgovarati s liderima PUPS i JS Jovanom Krkobabićem i Draganom Markovićem palmom, ali i sa Demokratskom strankom, kao vodećom partijom vladajuće koalicije.

On je kazao da do raspada koalicije (SPS-PUPS-JS) neće doći, bez obzira na povremene nesporazume, istakavši da je ubeđen da se sve tri stranke trude da sačuvaju jedinstvo, paralelno sa izgradnjom svog identiteta.

"Nikoga neću primoravati na saradnju, ali i dalje mislim da je savez SPS-PUPS-JS dobitna kombinacija. Ovo je turbulentno vreme i ne isključujem mogućnost da će se naša koalicija naći na udaru i demokrata i naprednjaka iz straha za koga ćemo se eventualno opredeliti. To nas stavlja u veoma težak položaj", kazao je Dačić.

Na pitanje šta postiže konfrontacijom sa DS i SNS, Dačić je rekao da se SPS ne konfrontira sa bilo kime i poručio da njegova partija mora da se izbori za svoje mesto na političkoj sceni, da osvoji što više glasova.

"Želimo da pobedimo i DS i SNS zato što smatramo da je naš politički program bolji od njihovog. Dobra saradnja sa nekom strankom ne znači da moramo večno da budemo u njenoj senci. Naprotiv, hoćemo da sarađujemo i da pravimo postizbornu koaliciju, ne gubeći svoj identitet", zaključio je Dačić.

2024 © - Vesti online