Sreda 09.12.2009.
16:28
Vestionline

Policija: Nećemo da radimo goli i bosi!

Nećemo da radimo u ishabanim uniformama: nezadovoljni policajci
 

U saopštenju se navodi da je pitanje je kako će policajci da patroliraju i rade tokom zimskih meseci, pošto još uvek nose letnje uniforme, pantalone i cipele, koje su najčešće ishabane, stare po nekoliko godina i potpuno neadekvatne za zimske vremenske prilike.

Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović izjavio je da će zbog neažurnosti nadležnih službi bezbednost građana tokom zime biti ugrožena. On objašnjava da će, ukoliko Vlada nešto hitno ne preduzme, policajci morati da na posao dolaze u civilnoj odeći.

Policija će stati sa radom: Veljko Mijailović
"Zbog vrlo komplikovane procedure oko nabavke uniformi i opreme za policiju, tendera koji su se pokazali kao izuzetno neefikasni, policajci nemaju sredstva za rad, a kada nastanu ekstremnije vremenske prilike, neće moći da odgovorno izvršavaju zadatke.

Zbog toga apelujemo na Vladu Srbije i njene organe da pojednostave proceduru tendera i pod hitno nađu neophodna sredstva za nabavku zimskih jakni i opreme, inače ćemo u suprotnom doći u situaciju da će policija stati sa radom, što će imati nesagledive posledice po građane Srbije", rekao je Mijailović.


 

2024 © - Vesti online