Ponedeljak 07.12.2009.
11:57
Vestionline

De Niru i Springstinu nagrada za životno delo

Robert de Niro

Prestižna priznanja, koje se dodeljuje za "nemerljiv uticaj na američku kulturu", De Niru i Springstinu je po tradiciji uručila Karolina Kenedi Šlosberg, ćerka bivšeg američkog predsednika Džona Kenedija.


Na svečanosti koja je u njihovu čast priređena u Beloj kući prisustvovali su i predsednik Barak Obama i potpredsednik Džo Bajden, a domaćica je bila državna sekretarka Hilari Klinton.


"Umetnost je u srcu našeg nacionalnog života", izjavio Obama, ističući da su nagrađeni umetnici svojim doprinosom pomogli u jačanju američke nacije.

Brus Springstin

On je napomenuo da je upravo u nedelju Brubek proslavio svoj 89. rođendan i naveo da je njegov prvi koncert džez muzike bio Brubekov nastup 1971. u Honoluluu, tokom jedne od retkih poseta svog oca.


"Od tada sam postao veliki ljubitelj džeza", kazao je američki predsednik.

Laureati nagrada

Među brojnim zvanicama na svečanosti iz visokog društva bili su i Meril Strip, Filip Sejmor Hofman, Edvard Norton, Šeron Stoun, Alan Alda, Sting, Harvi Kajtet, Mihail Barišnjikov, Barbara Volters i Džon Stjuart.


Nagrada za životno delo u kulturi dodeljuju se od 1978. godine. Interesantno je da je mecosopran Grejs Bambri tada nastupala sa Pučinijevom arijom "Viši d'Arte".

2024 © - Vesti online