Utorak 01.03.2011.
05:15
Seecult

Kurs za budućnost igre u Srbiji

Najbolji učitelji pred mladim plesačima

Prema navodima direktorke i selektorke BDF-a Aje Jung, imajući u vidu dugotrajni izostanak školovanih baletskih pedagoga u Srbiji, majstorski kurs "Vip talenti" ukazaće na probleme, ali i otvoriti nove mogućnosti za buduće igrače i budućnost lokalne plesne scene.

Audicija će biti održana 12. marta u Operi i teatru "Madlenianum" u Zemunu, u okviru 8. BDF-a, koji che od 3. do 18. aprila predstaviti dosad najobimniji program - predstave baletskih kompanija i plesnih trupa iz Belgije, Švedske, Italije, Velike Britanije, Holandije, Francuske, Izreala, Slovačke, Austrije i SAD.

BDF prvi put organizuje sedmodnevni majstorski kurs za decu koja pohađaju baletske škole u Srbiji, u nameri da pomogne najmlađima na putu njihovog profesionalnog usavršavanja. Kurs je besplatan i namenjen je učenicima baletskih škola uzrasta od 12 do 18 godina.

Vip talenti koji budu odabrani imaće priliku da pogledaju i sve predstave 8. BDF-a i uključe se u paralelne aktivnosti tog festivala.

Oba predavača koji će voditi kurs "Vip talenti" su pedagozi klasičnog baleta. Frederik Olivieri je direktor Baletskog departmana Akademije Teatra milanske Skale, dok je Žoslen Bose pedagog na Nacionalnom konzervatorijumu za igru u Parizu i na Akademiji Teatra milanske Skale.

2024 © - Vesti online