Utorak 22.02.2011.
06:15
M. T.

Zbog vandala, žele da presele Šabanov spomenik

Zbog ispisivanja uvredljivih grafita, porodica traži premeštanje spomenika
 


 

Šabanove kćerke Katarina, Maja, Žaklina i Dusija, koje žive u inostranstvu i supruga Milica ogorčene su zbog odnosa Nišlija prema spomeniku.
 

"Ne shvatam kome Šaban smeta i zašto je, evo već peti put od avgusta prošle godine, njegov spomenik ispisan ružnim porukama i grafitima. Dok je bio živ i dok je pevao, on je pesmom proneo slavu Niša i Srbije širom sveta. Imali smo ponude još pre dve decenije, ali i kasnije, sve do njegove smrti, da se preselimo u Beograd, Zagreb ili Ljubljanu. Nuđeno nam je bogatstvo da živimo drugde, a da on svoje pesme snima za zagrebačke ili slovenačke diskografske kuće. Sve to on je odbio jer je voleo Niš i jer su u Nišu njega izuzetno voleli. Zato smo i ostali u gradu gde smo rođeni", ispričala je Milica Bajramović.
 

Kćerka Šabana Bajramovića, Katarina, koja živi u Danskoj, bila je razočarana onim što je videla na televiziji.
 

"Pratimo stalno program srpskih televizija i u Danskoj. Frapirani smo šta se sve događa oko tatinog spomenika. Pročitali smo poslednje ispisano na postamentu i najmanje što mogu da kažem da smo umorni od svega i da ćemo odmah pokrenuti inicijativu da se spomenik preseli iz Niša u neki drugi grad gde više poštuju i njega i kulturu i spomenike.
 

"Čuli smo da iz Muzeja romske kulture u Beogradu traže kopiju spomenika. Predložićemo da se original, a ne kopija prebaci u taj muzej, ili postavi negde u Beogradu, Novom Sadu... Bilo gde", rekla nam je u telefonskom razgovoru Šabanova kćerka, Katarina.

2024 © - Vesti online