Petak 14.01.2011.
11:32 >> 23:08h
Vestionline

Despotović ide sa "Marakane" zbog 400 evra

Đorđe Despotović

Omladinski reprezentativac Srbije, 18-godišnjak koji se jesenas dokazivao u seniorskoj konkurenciji noseći dres Sopota, podneo je zahtev Arbitražnoj komisiji FSS za raskid ugovora na štetu Crvene zvezde, prenose "Novosti".

Despotović je u leto 2009. potpisao stipendijski ugovor. U poslednja četiri meseca uprava crveno-belih, međutim, nije poštovala obaveze iz tog ugovora (stipendija 100 evra mesečno), pa je mladi fudbaler odlučio da napusti klub iz Ljutice Bogdana. I potraži sreću u nekom drugom, potpisujući prvi profesionalni ugovor. 

Da li je uprava Crvene zvezde zbog dolaska Roberta Prosinečkog zaboravila na svoju budućnost ili je nešto drugo, ostaje da se vidi u danima pred nama.

Zvezda ispunila sve obaveze prema Despotoviću

 

Fudbalski klub Crvena zvezda demantovao je da nije izmirivao obaveze prema mladom igraču "crveno-belih" Đorđu Despotoviću.

 

On je prema pisanju pojedinih beogradskih medija navodno tražio raskid ugovora na štetu kluba zbog neisplaćenih stipendija. Despotović (18) je u leto 2009. godine potpisao stipendijski ugovor sa Zvezdom, a prvi deo sezone proveo je na pozajmici u Sopotu.

 

"Despotović je igrač Crvene zvezde koja je prema njemu ispunila sve obaveze. Pokušaj njegovog odvođenja je delo trgovaca decom i mešetara koji su to i ranije radili sa decom iz našeg kluba. Svoje pravo dokazaćemo na Arbitražnoj komisiji FSS i ubeđeni smo da će ona stati na stranu onih koji proizvode fudbalere, a ne onih koji trguju sa decom. To je sve što imamo da kažemo o tome i do Arbitražne komisije se nećemo izjašnjavati o ovom pitanju, jer mi probleme koji nam se prave ne rešavamo preko medija", rekao je portparol kluba Marko Nikolovski.

2024 © - Vesti online