Četvrtak 06.01.2011.
12:02
D. Lukić - Vesti

Biće "toplo" u Beogradu

Rakočević ponovo protiv Partizana

Naglašava da bi to moglo da se ostvari u periodu koji je pred nama, ali zato nije ni najmanje zadovoljan žrebom za top 16 Evrolige.


"Reprezentacija je otvorena priča. Sve zavisi da li ću dobiti poziv selektora, kada će mi se liga završiti i u kakvom ću zdravstvenom stanju biti. Nesporno je da velika želja da ponovo ponesem dres "orlova" i dalje postoji, ali moraće mnogo stvari da se poklopi", rekao je Rakočević.


Iskusni košarkaš je podsetio da ga je povreda omela da za nacionalni tim igra na prošlom Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj kada je selektor Dušan Ivković oformio nov tim.

"Pred Eurobasket u Poljskoj razgovarao sam sa Ivkovićem i bio sam blizu da igram na velikom takmičenju. Međutim, povreda Ahilove tetive koja me je mučila cele sezone sprečila me je da budem u sastavu reprezentacije", istakao je Rakočević.


Žreb u Istanbulu vam je "udelio" Partizan i dolazak u rodni Beograd?

"Nisam baš zbog toga previše zadovoljan, jer mi doček sjajnih "grobara"
sigurno neće prijati. Ne zaboravljaju oni da sam ja "zvezdaš". Ipak, šta je tu je, sve je to deo velikog rivaliteta Zvezde i Partizana, ali je najbitnije da ću ponovo, bar na kratko, videti Beograd i - neka pobedi bolji. Ono što je u svemu najvažnije i što najviše želim - daj bože da se oba kluba plasiraju među osam najboljih u Evroligi", zaključuje Rakočević. 

2024 © - Vesti online