Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
26.03.-01.04.

Branislav Ivanović

U mimohodu prolazi pored novinara koji su "naoštrili" pera i pripremili diktafone. Posao jedino mogu da obave kamermani, ali po principu "ima slike - nema tona". Na treninge je odlazio bez reči, kao pravi profesionalac.

Nijednog trenutka nije pokazao nikakvo otvoreno nezadovoljstvo, niti je osporavao odluku selektora. Valjda je to "posledica" kućnog vaspitanja koje je poneo iz Sremske Mitrovice.

Golobradi, ali stameni dečak istakao se još u Sremu, klubu iz njegovog rodnog grada, u vreme kad je tu "gazdovao" Vićentije Petrović. Brzo je napravljena spona sa Zvezdanom Terzićem, pa se Ivanović obreo u prestonici. Zbog fizičke konstitucije i sposobnosti da igra štopera i uz desnu aut-liniju odmah je krenuo njegov strelovit uspon. Elitna liga, mlađe reprezentativne kategorije i transfer u moskovsku Lokomotivu januara 2006. godine, u vreme kad je trener ruskog tima bio Slavoljub Muslin.

Par godina kasnije transfer se našao na udaru pravosuđa, pa je Bane Ivanović morao da svedoči i pomogne da se otkrije gde je ispario deo novca. Pre šest godina na suđenju bivšem prvom čoveku FSS-a i "romantičara" Zvezdanu Terziću, optuženom da je od njegovog transfera, kao i od transfera Grubača i Stanića, prisvojio oko četiri miliona evra, Bane je rekao da mu je bila čast i privilegija da igra za veliki klub kakav je OFK Beograd, ali da baš i nije upoznat sa detaljima ugovora, o kojem su brinuli menadžeri Podunavac i Joksimović, odnosno agencija Gardijan vorld vajd. Posvedočio je da Terzić nije učestvovao u pregovorima, ali da mu je on predložio prelazak u ruski klub.

Objasnio je tom prilikom da se igrači uglavnom ne interesuju za detalje ugovora, potvrdivši da su i najbolji samo "roba" u rukama menadžera.
Ivanović je među retkim fudbalerima koji su ostvarili briljantnu karijeru, a da nikada nije igrao u Crvenoj zvezdi i Partizanu. Još jedan dokaz vrhunskog kvaliteta.

Karakteristično je da je čitavog života ćutao, radio, osvajao trofeje i postizao važne i efektne golove. Čak i makazicama! Za njega su povremeno vezivane afere, u kojima se našla većina fudbalera, ali je očuvao brak sa Natašom koji je ukrašen sa četvoro dece: Stefan, bliznakinje Ana i Andrea, a kad se rodio Dušan bio je toliko srećan da je zvao prijatelje u Srbiji i preko Skajpa i telefona i sa njima nazdravljao ispijajući rakiju.

Posebno je bila intrigantna vest da se Ivanović svojevremeno "spanđao" sa bivšom doktorkom Čelzija, poznatom Evom Karneiro. Kod nas je veću pažnju privukla informacija da je u šemi sa Marijanom Mateus, koja je od njega starija 13 godina! Mitrovčanin se marta 2015. nije oglašavao tim povodom.

Trudio se da očuva porodičnu idilu. Na kraju se prašina slegla iako dušebrižnici tvrde da su se Ivanović i Marijana tajno viđali u Londonu i Beogradu i da su raskinuli vezu tek kad je fudbaler saznao da mu je supruga u drugom stanju i da će dobiti četvrto dete. Glasine su krenule pošto je Marijana često u javnosti pričala da ima dečka koji živi u Londonu!

Bane se najlepše oseća u rodnom gradu gde su mu porodica, prijatelji i kum Spasoje Tubić, koji mu je drug iz detinjstva. Porodica Ivanović retko u kompletu dolazi u Srbiju, ali kad se to dogodi - nastaje prava fešta. Trenutno živi u Sankt Peterburgu. Oduševljen je gradom jer ko zna koliko je puta u njemu ranije bio, ali nije imao priliku da upozna sve lepote. Sve se svodilo na hotel i utakmice. Posle Sremske Mitrovice, Beograda, Moskve i Londona obreo se i u jednom od najlepših svetskih gradova, istinskoj kulturnoj baštini.

Oduzimanje kapitenske trake verovatno je samo najava Banetovog odlaska iz reprezentacije posle 13 godina! Baš u periodu kad je mogao da postane apsolutni rekorder i prestigne Dejana Stankovića (103 meča), ako su nekome brojevi uopšte važni. Lako je primetiti da je na sličan način ili po istom principu i - Krstajić došao na selektorsku funkciju.

M. Topalović

Foto: EPA/Marcus Brandt

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online