Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 06.11.2016.
16:33
sputniknews A
Noam Čomski, američki lingvista, filozof, istoričar i politički aktivista, poznat je po svom kritičkom stavu prema spoljnoj politici SAD i savremenom kapitalizmu, a naročito po kritici medija koju je izneo u knjizi "Proizvodnja pristanka: Politička ekonomija masovnih medija".
Utorak 08.11.2016.22:37
Radi se o čoveku koji se u potpunosti izdigao iznad životne filozofije diktirane potrebama probavnog trakta i posvetio se razmišljanju, koje neće biti opterećeno trivijalnostima kojima podleže većina "običnih" stanovnika ove planete, ili političkim uticajima. Jedan od retko velikih koga je iznedrilo ovo nesrećno vreme. U ovih 7 tačaka i bezbroj podtačaka, koje bi ispunile stotine stranica, Noam Čomski je prikazao svu tragiku, nedoslednost i kontradiktornost ove velike zemlje i vojne sile, koja će ovakvim ponašanjem, na kraju, sama sebe "pojesti". Medjutim, iz perspektive sirotinje, posebno ove naše, filozofska razmišljanja Noama Čomskog su obično gubljenje vremena. Sve to o čemu on govori "ne maže se na hleba" ili, kako reče jedan naš "veliki" političar "ne sipa se u traktore". Iz pozicije tora, bis-eri nemaju nikakvu vrednost. Tamo se sve meri kukuruzom. Siguran sam da će mnogi zameriti Čomskom rečima, "lako je tebi kada živiš u Americi, dodji u Srbiju pa filozofiraj", ne razmišljajući da bi, ako je tako, baš Noam Čomski trebalo da glorifikuje američki način života i podržava njihovu spoljašnju ratnu i invazionističku politiku. Očekujem i pitanja tipa, "koja bi kola radije vozio, američka ili ruska" itd.itd.
Utorak 08.11.2016.22:39
Pod brojem 1 i uvek pod brojem 1 USA vlada svetom zahvaljujuci starim lovorikama iz II svetskog rata i podmicivanjem medija. Njihovi mediji nisu nezavisni vec se podmicuju od strane Pentagona,CIA,BIA itd.Oni sluze da osramote ili satanizuju svoje neprijatelje pa i citave narode,dok njihove prijatelje ma kolko bili zli pretvore u andjele svetla.Jos gore je kad precutkuju istinu,ili kad fabrikuju lazi raznim fotomontazama ...Zahvaljujuci tim priljavim medijsko-spijunskim neprijateljskim dejstvima oni su jos uvek vladari sveta,ali jos ne zadugo....i zato bivaju sve opasniji i suroviji...,pa oni cak nemaju civilnu kontrolu nad pentagonom koji radi sta god pozeli svojim ucenama pa cak i SB UN....Tek posle toga dolaze onih 7 ,i ostalih 777 objasnjenja...
Utorak 08.11.2016.22:39
E da si ti predsjednik USA ovaj svijet bi mogao ocekivati neku svjetlu buducnost...ovako, ne gine nam neka velika ogranka svjetskih razmjera...samo je pitanje vremena!!! Zelim nam puno srece sa tetkom Hilari...
Utorak 08.11.2016.22:40
Dali ovome treba nesta dodati ili oduzeti i dali je njemu potreban Nobelova nagrada da bi bio primecen i uvazavan u ovom svetu apsurda o kome on veoma upecatljivo govori .

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)