Utorak 28. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Nedelja 12.05.2013.
17:09
24sata.hr A
Po 68. put u Blajburgu je održana komemoracija za ustaše, koje su na austrijsko-slovenačkoj granici sustigli partizani i likvidirali ih sredinom maja 1945. godine. Misu je držao splitsko-makarski nadbiskup koji je u svom govoru poistovetio žrtve iz Blajburga i one iz Jasenovca.
Nedelja 12.05.2013.17:50
Ovde nema ni "ivana" ni "betraga" ni "fahrod"-a i njima sličnih, da daju komentar ? Sramota ih, ili ?
Nedelja 12.05.2013.19:06
Нису се још вратили из Блајнурга.А за срамоту треба имати образ који они ,изгледа,немају!
Nedelja 12.05.2013.19:06
Нису се још вратили из Блајнурга.А за срамоту треба имати образ који они ,изгледа,немају!
Nedelja 12.05.2013.18:00
E da mi je da vidim Nemca da izjednaci Ausvic i likvidacije SS jedinica pri njegovom oslobadjanju. Nemac ne sme Hitlera u usta da uzme a ovi drze misu ustasama, pre toga Pavelicu a onda i Stepincu. Nego, nije mi bas najjasniji ovaj deo: 'Po 68. put u Blajburgu je održana komemoracija za ustaše, koje su na austrijsko-slovenačkoj granici sustigli partizani i likvidirali ih sredinom maja 1945. godine' Pa po ovom ispada da su tzv Hrvati ubijali sami sebe, jer Josipovic kaze da su oni vecinom bili anti-fasisti a vecina njih i danas tvrdi da su velikim brojem bili u partizanima. Kome se onda drzi ova misa, Kinezima mozda?
Nedelja 12.05.2013.18:21
Славе немци хитлера пријатељу, у немачкој се између осталог регуларно продаје пиво адолф хитлер, не тв каналим има колико хоћеш антисемитских реклама итд.Иначе овај заштићени немачки бренд хрвате је називао изметом људске цивилизације, ево заударају и на српским порталима!
Nedelja 12.05.2013.19:36
Nisam siguran, ali znam da je Nemacka strana zemlja u kojoj zivi najvise pravoslavnih Srba van Srbije sto je daleko od slucaja sa danasnjom NDH. Takodje znam da je prodaja naci obelezja u Nemackoj zabranjena (pre ces da nadjes kukic ili gvozdeni krst u Srbiji nego u Nemackoj) a za Hitler pivo znam ali u Juznoj Koreji. Nemacka ambasada je protestvovala posto je pivo krenulo u promet. Ne rade oni to zbog toga sto se stide Hitlera nego zato sto se Ango-saksonci koji ih drze pod bravom plase ozivljavanja hitlerove ideje. A za ovo poslednje o srbo-katolicima si neosporno u pravu. Sto je najgore, stidim se reci da su i oni Srbi. Ali to je na zalost cinjenica. Tu ne ubrajam iskrenog pokajnika dddd
Nedelja 12.05.2013.21:57
Имам и ја родбине у Немачкој, али на жалост иста та Немачка створила је прву ендехазију и ову последњу повампирену, а крвате су пустили да се иживе над Србима како опет рече овај њихов идејни и духовни вођа.Дегенеративна је то врста масовних убица, лажова, превараната и фалсификатора!
Ponedeljak 13.05.2013.13:27
Vidis, tu ne mogu da se slozim sa tobom prijatelju moj dragi. Knez Pavle je stvorio Banovinu hrvatsku na pritisak Engleza a ne Nemaca. Kralj Aleksandar je priznao 'hrvatsku' naciju i stvorio KR SHS instruiran Englezima i Francuzima. Hitler nije napao Srbiju nego je Srbija pre napala njega ponistavanjem mirovnog pakta i objavom rata od strane engleskih pucista koji su zbacili vladu i vojnu komandu u Beogradu i objavili Nemackoj rat porucivsi Hitleru 'Bolje rat nego pakt'. Niko do danas nije odgovorio u ovoj nesretnoj Srbiji ako je bolje onda za koga je to bilo bolje? NDH Hitler je podigao kao zid protiv 'saveznika' kao sto su ti isti 'saveznici' podigli Jugoslaviju kao zid protiv Nemaca i
Ponedeljak 13.05.2013.13:33
Rusa. Da i Rusa jer su nas hteli da razvodne Srbo-katolicima kako bi Rusi imali sto manji uticaj na ovaj region a njih nama kako bi Austrijanci i Nemci imali sto manji uticaj. U oba svetska rata mi smo Nemackoj objavili rat. Ako citas govore nemackog cara a kasnije Hitlera jasno ces videti da u njihovoj polisi (narocito hitlerovim agresivnim planovima) nigde nema Srbije sem kao zone koja mora ostati neutralna kao Svajcarska. To je isticao u brojnim svojim govorima u Rajhstagu a i pisao u svojim knjigama. Poslednju NDH su direktno stvorili Anglosaksonci. Genser je bio samo nihov pion. Nemacka nece imati svoju politiku dok su joj u kasarnama americki vojnici a na vlasti agenti CIA.
Ponedeljak 13.05.2013.13:40
A sta Nemci misle o ustaskoj bagri, to ne treba posebno isticati i necu ovde da citiram slavne Nemce u tom smislu ali svi znamo da ih se i sam Hitler gadio. A sta Nemci mise o Srbima? Za razliku od svih ostalih zapadnih (ne)prijatelja Nemci su i kao neprijatelji pokazivali veliko postovanje prema Srbima i dizali spomenike srpskoj vojsci usred Srbije. Spomenik neznanom junaku na Avali je podigla nemacka vojska srpskom vojniku, momku, koji je poginuo ka izvidnica srpske vojske na Avali. Taj spomenik ce srusiti Aleksandar Karadjordjevic kako bi podigao masonski mauzolej na najvisoj tachci Avale. Cesto u inostranstvu nabasam na nase 'saveznike' Engleze koji okrecu glave na rec 'Srbin'.
Ponedeljak 13.05.2013.13:50
Oni su nas zvali varvarima i zivotinjama i u vreme najveceg 'saveznistva'. A tek koje su ravulje Francuzi, to necu ni da pomenem. A Nemci? Nikada ni u Nemackoj ni van nje od Nemca nisam cuo ruznu rec za Srbiju i Srbe. Dakle, kad pricamo o nakaznosti, smatram da bi ipak trebali da oformimo takmicarsku listu. Recimo da je moje misljenje kako je prilicno ostrrasceno, nepromisljeno i nezrelo zvati ceo zapadni svet neprijateljskim. A iako smo se u poslednjih sto godina sa Nemcima verovatno najvise tamanili, istorija i sadasnjost nam pokazuju kako su sve ostale zapadne sile Srbiji uvek radile mnogo vise o glavi nego Nemacka. Ne zameri na dugackom komentaru, stize iz postovanja i najbolje namere.
Nedelja 12.05.2013.18:20
Sto se sada ne oglase npr.LDP i LSV i da izraze zabrinutost zbog ove izjave nadbiskupa kojom izjednacava ubijene ustase sa masakriranim Srbima u Jasenovcu.
Nedelja 12.05.2013.19:07
Kažu da je na kraju rata Tito je imao vojsku od oko milion partizana. Mnogi su postali partizani u zadnji čas. To je bila politika protiv koje niko tada nije smeo ništa da kaže. Tito je na taj način spasio mnoge. Ovi što su bežali, možda su bili svesni svoje krivice. Preobraćanje u zadnji minut za njih nije bilo moguće.
Nedelja 12.05.2013.19:17
Нпр. комплетна сс "Ханџар дивизија" је крајем 44.г. прешла у партизане и по источној БиХ направила сам Бог зна колико злочина над српским становништвом наводно у потрази за четницима!?
Nedelja 12.05.2013.21:59
Истина, потурице у БиХ ханџар дивизију представљају као неки ренесансни покрет склон уметности. Да ти се живот згади!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)