Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
08.03.2019.

Darko Ribnikar (80)

Darko Ribnikar (80), sin osnivača Politike Vladislava, proslavio je osmu deceniju života u svom domu u Beogradu, u prisustvu porodice, prijatelja i nekadašnjih kolega novinara. On je sa reporterima ove agencije podelio uspomene iz bogate karijere i osudio uređivačku politiku srpskih tabloida, za koje je rekao da su neuspešna i izopačena verzija tabloida sa Zapada, koji za razliku od naših - ne izmišljaju.

Bežet Pacoli (68)

Generalni sekretarijat Interpola potvrdio je da je primio novi zahtev Kosova za članstvo u toj organizaciji, prenosi prištinski "Bota sot", što je dokaz da je šef diplomatije nepriznatog Kosova Bežet Pacoli (68) rešio da još jednom udari glavom u zid. On je rekao da je optimista, uprkos činjenici da je Priština u novembru prošle godine na prethodnom zasedanju Generalne skupštine Interpola doživela fijasko.

07.03.2019.

Hana Selimović (32)

Hana Selimović (32) odbila je da primi ovogodišnju nagradu "Petar Banićević" koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje najboljim mladim glumcima svog ansambla. Ona je obrazložila da uprkos pohvalama i nagradama, obećanjima i odlaganjima nije postala član ansambla.
- U tom periodu primljeno je četvoro mladih glumaca, pa stičem utisak da se zakon o zabrani zapošljavanja u javnim službama odnosi samo na mene - rekla je Hana.

Sonja Liht (72)

Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht (72) pozvala je Srbiju da "prestane da se bori za prošlost jer je ta bitka izgubljena".
- Moramo da uspostavimo intenzivnu saradnju s regionom, jer zavisimo od suseda i oni od nas. To se videlo s kosovskim taksama od 100 odsto na srpsku robu, jer one nisu samo politički problem već privreda trpi. Naša osnovna sigurnost zavisi od naših suseda - rekla je Sonja Liht.

05.03.2019.

Hatidža Beriša (55)

Hatidža Beriša (55) za Albance je Škinja (Srpkinja), za neke "Šiptarka", a za Vojsku Srbije profesor Vojne akademije u Beogradu na Katedri Strategije i nacionalne bezbednosti. - Ovo je moja otadžbina, Albanci su mu 1999. godine spalili rodnu kuću u Klini. Najmlađi brat Izet mi je poginuo u Vukovaru, a srednjeg Adema su ubile NATO bombe tokom bombardovanja pošte u Prištini - priča Hatidža.

Valentin Incko (70)

Evropska unija odlučila je da umanji iznos novca koji izdvaja za finansiranje rada Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u BiH Valentina Incka (70). Komesar za proširenje Johanes Han kaže da je izdvajanje umanjeno za pet odsto u odnosu na prošlogodišnjih 2,8 miliona evra. Incko, kome bi u RS rado videli leđa i radovali se zatvaranju kancelarije, mesečno prima platu od neverovatnih 24.000 evra.

02.03.2019.

Vladimir Prokopović (30)

Vladimir Prokopović (30) doktorirao je na Univerzitetu u Potsdamu i radio u Fraunhofer institutu za biomedicinski inženjering, a onda se vratio u Leskovac i osnovao firmu za proizvodnju specijalizovanih hemijskih sredstava za čišćenje u industriji i institucijama. Uspeo je da se izbori na tržištu i planira širenje i nova zapošljavanja. - Kupci su preplavljeni skupim uvoznim sredstvima, ali polako uviđaju prednost naših proizvoda - kaže Prokopović.

Goran Vesić (47)

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić (47) najavio je novi zakon o Komunalnoj policiji koja će se uvećati s 360 na 1.000 pripadnika s novim nadležnostima i širim ovlašćenjima. - Za nas je važno što će biti ukinuta odredba prema kojoj na 5.000 građana postoji jedan pripadnik Komunalne policije, jer imamo čitava naselja u predgrađu gde ih ljudi manje-više nikada nisu videli. Hoćemo da pokrijemo čitavu teritoriju grada - rekao je Vesić.

28.02.2019.

Arno Gujon (34)

Francuska Humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo, koju vodi Arno Gujon (34), donirala je dva nova medicinska aparata zdravstvenim ustanovama u Gračanici i Pasjanu u vrednosti od 30.000 evra. Francuz srpske duše i državljanstva tako je, uprkos zabrani prištinskih vlasti da uđe na teritoriju Kosova, nastavio humanu misiju pomoći ugroženim Srbima na jugu pokrajine.

Kolinda Grabar Kitarović (51)

Hrvatski nedeljnik "Nacional" objavio je razgovor sa neimenovanim sagovornikom koji tvrdi da postoji snimak na kojem bivši predsednik Dinama Zdravko Mamić priča da je dao pare za kampanju za predsedničke izbore Kolindi Grabar Kitarović (51). Mamić je u međuvremenu osuđen zbog malverzacija i za njim je Hrvatska izdala poternicu, ali je nedostupan vlastima, pošto Bosna odbija da ga izruči.

27.02.2019.

Pavle Martinović (18)

Pavle Martinović (18) doneo je zlatnu medalju s međunarodnog takmičenja Rumunski master iz matematike u Bukureštu. Međutim, uspešna je bila cela ekipa slavne Matematičke gimnazije iz Beograda, pa su Aleksa Milojević i Jelena Ivančić osvojili srebrne medalje, a bronzane Jovan Toromanović i Miloš Milićev.
- Meni je cilj da ostanem u Srbiji i studiram - kaže Martinović.
 

Hajko Mas (52)

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas (52) rekao je da Berlin želi evropsku perspektivu za Kosovo. Uslov Nemačke za prijem Srbije u EU jeste priznanje Kosova kome Mas obećava nastavak finansijske podrške. Nemačka vlada je od 2014. do 2018. godine podržala nezavisnost Kosova sa oko 180 miliona evra. Samo 2018. i 2019. EU je dala Kosovu oko 295 miliona evra.
 

26.02.2019.

Đorđe Polugić (15)

Mladi Požežanin Đorđe Polugić (15) ne haje za podsmevanje vršnjaka koji smatraju da je pogrešio vek, jer je odlučio da se posveti guslama. Đorđe je imao prilike da čuje kako sviraju njegovi muzički idoli, ali ne i da ih vidi, jer je od rođenja slep. "Gusle su naša tradicija, koreni i sa pravom ih je Unesko zaštitio kao srpsko kulturno nasleđe", kaže Đorđe, koji je srpske junačke pesme iščitao pomoću Brajove azbuke.

Milan Bandić (64)

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (64), kao i mnogi njegovi sunarodnici, suživota i dobrosusedskih odnosa sete se uglavnom kada treba da namame turiste iz Srbije. Tako je u Beogradu, na promociji turističkog magazina posvećenog glavnom gradu Hrvatske poručio da "ne treba o vrednim i dobrim hrvatskim građanima i ljudima suditi po pojedinačnom incidentu koji se ponekad dogodi".
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online