Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 26.09.2014.
13:10
zena.blic.rs A

Seks simboli nekad i sad: Da li je golotinja uništila sve ženske čari?

Seksepilnost i način na koji se promoviše ženska lepota mogu da budu prava slika jednog vremena. Komercijalizacija danas ne zaobilazi nijedan aspekt života, a kada se dotakne ženskog tela, dođe do nekih ekstremnih rezultata.

Neprikosnovena Merilin Monro je, uprkos svojoj kepoti, bila jako nesigurna u sebe
 

- Žensko telo je postalo proizvod, seksepilnost je u potpunosti u funkciji marketinga, a samo eksplicitno prikazivanje ženskih atributa prodaje taj proizvod - rekla je za portal zena.blic.rs Sanja Marjanović, psihlog.

Seksepilnost je brzo menjala svoje oblike. Nekadašnji Holivud plenio je divama čija je lepota i zavodljivost, prekrivena ispod raskošnih haljina, govorila sama za sebe.

Ti bivši seks simboli umeli su i da "posumnjaju" u sebe. Doza nesigurnosti koju je posedovala Merilin Monro činila ju je još privlačnijom za druge. Oni koji su imali sreće da je upoznaju kažu da je uvek bila prijateljski nastrojena i iskreno zainteresovana za ljude oko sebe.

Smerna, a opet seks simbol: Elzabet Tejlor
 

Koliko se prikazivanje ženske seksepilnosti razlikovalo u odnosu na današnji način, najbolje pokazuje fotografija britanske glumice Žaklin Bize u bikiniju. Bez trunke provokativnosti Žaklin je izgledala i te kako zavodljivo.

Da manje često nije više, dobro je znala i Elizabet Tejlor. Uz odmereno pokazivanje svojih fizičkih atributa nije uništila tajnovotist koja je privlačila pažnju gledaolaca širom sveta.

Ni drska Džoan Kolins nije preterivala u svojim nastupima. Priduružila se grupi seks simbola kojima je jedinstvenost i individulanost bila na prvom mestu.

Vrhunac golotinje uništio svaku čar

- Danas nema misterioznosti, nema prikrivene seksepilnosti, a ti nedostaci uništavaju samu seksepilnost. Sve je postalo uobičajeno, navikli smo na golotinju, pa bilo čija naga fotografija ne izaziva neku posebnu reakciju - dodala je Sanja Marjanović.

A onda na scenu stupaju starlete: Sa "Kardašijankom" golotinje nikad dosta
 

Era Kim Kardašijan, Rite Ore, Tulise Kontostavlos, Ejmi Čajlds ne obazire se ni na kakve mere, parola koja danas važi u šoubiznisu je da je "samo golo telo dovoljno izazovno", ne ostavlja se ništa mašti posmatrača.

Ovu ekstremnost je izazvala i pojava devojaka čije je zanimanje upravo pokazivanje svog tela. Za razliku od nekadašnjih seks simbola , kojima je lep fizički izgled bio samo dopuna osnovne profesije, današnje seks bombe su upravo to i samo to- promoteri golotinje.

- Ranije kada bi neka dama napravila iskorak i "otkrila" malo više, to bi bio veoma uzbudljiv događaj. Sada takav efekat niko ne može da izazove- poručio je psiholog.

Zato bi danas "malo slobodnije" Džejn Fonda, Rakel Velč i Ursula Anders za plejadu golih seks zvezda bile potpuno umerene.

POVEZANE VESTI

Subota 27.09.2014. 00:41
давно је неко изрекао паметну мисао.....МАЊЕ ЈЕ ВИШЕ..... Ово данас је све...НА ИЗВОЛ' ТЕ и нема више ону чар као некада Шехерезада иза оних силних велова....када се све било слутња и ишчекивање.... И божанствена Грета Гарбо, Елизабет Тејлор, Мерилин Монро, Софија Лорен, Ђина Лолобриђида, Ракел Велч, Урсула Андрес....и многе друге диве су биле љепотице у сваком смислу у односу на ову пластичну "боранију" данас.....
Petak 26.09.2014. 13:16
Merlin, Elizabet..moja omiljena glumica Greta Garbo i ostale dive su bile simbol zenstvenosti.slazem se da je golotinja unistila sve zenske cari.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online