Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 09.11.2012.
12:42 >> 14:12h
Beta A

Naprednjaci preuzimaju i Beograd

Šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Aleksandar Jovičić potvrdio je danas da će ta partija sledeće nedelje na najvišem nivou rukovodstva stranke govoriti o promeni vlasti u Beogradu. Iz PUPS-a i DSS-a poručili da su spremni na pregovore za prekomponovanje vlasti, dok demokrate smatraju da promena vlasti ne bi bila legitimna. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas tvrdi da DS ima "čvrstu koaliciju sa PUPS-om i dogovor sa SPS-om".

Sledeće nedelje o promeni vlasti u Beogradu

"SNS će osluškivati volju građana i orijentisati se prema onome šta oni misle. Detaljno ćemo analizirati da li su zadovoljni vlašću u Beogradu", rekao je Jovičić novinarima u Skupštini grada Beograda pre početka sednice.

Upitan kako će SNS ubediti Partiju ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) da pređe na njihovu stranu u Beogradu, Jovičić je kazao da će se time baviti najviše rukovodstvo stranke.

"Zašto mislite da nemamo dovoljno odbornika, sačekajte nedelju dana i dobićete odgovor", rekao je Jovičić odgovarajući na pitanje novinara kako će preslikati vlast u Beogradu po republičkom modelu, ako nemaju dovoljan broj odbornika.

 

PUPS: Videćemo šta će nam SNS ponuditi

 Spremni za pregovore : PUPS

Odbornik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Profir Rančić izjavio je danas u Skupštini grada da će razgovarati sa Srpskom naprednom strankom (SNS). "Razgovaraćemo sa SNS i videćemo šta oni nude i šta hoće", rekao je Rančić.

Upitan da li im je SNS do sada nešto ponudila kada je reč o vlasti u Beogradu, Rančić je kazao da mu nije poznato da su do sada vođeni "bilo kakvi razgovori".

"Ostaje da vidimo šta će ponuditi i mi ćemo se onda opredeljivati", rekao je Rančić.

Upitan da li će menjati partnera u Beogradu, Rančić je kazao da to zavisi od toga da li će se poboljšavati i nastaviti socijalna politika. "Od toga zavisi i naše opredeljenje", naveo je Rančić i dodao da će se u PUPS-u ponašati u skladu sa interesima te partije i u skladu sa odlukom partijskih organa.

Kako je naveo, koalicija koja je na vlasti ostaće dok se ne ostvare uslovi za eventualne promene. "Na nivou grada imamo pozitivne rezultate po pitanju socijalne politike i mi ćemo se u svakoj koaliciji zalagati za kvalitetnu socijlanu politiku", rekao je Rančić.

Đilas: Imamo čvrst sporazum sa PUPS-om


Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da ne vidi razloga za promenu vlasti u glavnom gradu istakavši da njegova Demokratska stranka ima "čvrst koalicioni sporazum" sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i "dogovor" sa Socijalističkom partijom Srbije.

 

"Imamo čvrst koalicioni sporazum sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i dogovor sa Socijalističkom partijom Srbije sa kojima nikad nismo ni potpisali koalicioni sproazum. Funkcionišemo kao vlast i ne vidim da bilo ko treba da menja nešto je bila jasna volja građana".

 

Đilas, zamenik predsednika Demokratske stranke, rekao je da vlast u Beogradu nije napravljena na "principima podele plena i funkcija već da je napravljena na ideji i rezultatima realizovanim prethodnom periodu".

 

"Kao gradonačelnik ne pravim kompromise. Nema kompromisa o promenama
ove politike i neće biti ni kompromisa u daljem razvoju grada", rekao je on. "Vlast u Beogradu je napravljena na besplatnim udžbenciima za osnovne škole, na punim platama za trudnice i na tome da sagradimo 36 obdaništa i šest škola", istakao je Đilas.


Mladenović: Očekujemo poziv SNS

Logično je da je SNS naš prvi partner

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović izjavio je danas da ta partija očekuje poziv Srpske napredne stranke za razgovore o promeni vlasti u Beogradu.

"DSS je spremna da razgovara sa SNS i očekujemo poziv naprednjaka. SNS i DSS su jedine opozicione stranke u Skupštini grada pa je i logično da je SNS naš prvi partner", rekao je Mladenović.

Upitan da li misli da je neophodna promene u Beogradu, s obzirom da je DS osvojio veliku većinu na izborima, on je istakao da većinu u Beogradu imaju oni koji imaju 56 odbornika, od ukupno 110 i da je to demokratski princip.

On je naveo da je prekrajanje izborne volje ako nekom ukradete odbornika i podsetio da je nedavno jedan odbornik DSS napustio beogradski odbornički klub.

"To je prekrajanje izborne volje, jer uzimate glasove građana koji su dali poverenje drugoj stranci", dodao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, DSS je spreman da razgovara o drugačijem konceptu vođenja politike u Beogradu, jer je u uslovima krize neophodno to drugačije raditi.

 Zato je, kako je naveo, potrebna većina koja će "na pravi način voditi računa o Beograđanima".


Đelić: Ne bi bio legitiman pokušaj promene vlasti

Promena vlasti nije legitimna

Odbornik Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić ocenio je danas da ne bi bio legitiman pokušaj promene vlasti u Beogradu.

"Beograđani su jasno i nedvosmisleno na Đurđevdan rekli koga hoće za gradonačelnika i bilo kakav pokušaj promene ne bi bio legitiman", rekao je Đelić novinarima u Skupštini grada.

On je ocenio da "oni koji zaborave da je politika pre svega usluga građanima nemaju dugoročnu perspektivu u Beogradu".

Komenatrišući navode o eventualnoj podršci PUPS-a naprednjacima i Demokratskoj stranci Srbije u Beogradu, Đelić je istakao da je veliki broj onih koji podržavaju Đilasa i ponovio da nikome ne bi trebalo da pada na pamet da prekrajaju izbornu volju građana.

"Oni koji sad žele da idu od vrata do vrata, to je trebalo da rade pre izbora, a ne sada da prekrajaju izbornu volju građana", rekao je Đelić.

POVEZANE VESTI

Petak 09.11.2012. 15:07
Sila Boga ne moli. Rusiti zute gde god se moze.
Petak 09.11.2012. 15:57
Preuzece sns ceo srbistan i rasprodati i obezbediti cukun-cukun-cukun unucice. Onda ce zuti i crveni na sledecim izborima izgledati kao spasitelji i raja ce ih opet glasati...i tako je opet krug zatvoren, Sluzba ostaje na vlasti posle uspesne rotacije svojih clanova..Srbija sve manja, obrazovana omladina razjurena po belom svetu a obezglavljena srbistanska raja sve siromasnija..Ostali jos samo poslusni clanovi Sluzbinih partija da upravljaju, nekad velikim, Srpskim Narodom, koji definitivno izumire..Osim ako ne uzme kuku i motiku u ruke ali u to ne verujem..Trpeli su turke 500god, trpece i Sluzbu i njene partije jos duze ako treba..Srpski dusmani ce to sa kreditima odrzavati..
Petak 09.11.2012. 15:38
Da vam kazem iskustvo iz NS ješ radikalnije vazi za BG gde nema nekih širih rasprava SNS obeca kule i gradove ispljuje vlast u gradu preuzme vlast i rade gore nego DS a afere zaborave Ako vam posao ne zavisi od jedne od te dve stranke nemate razlog da i mislite o ovom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online