Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.09.2010.
13:50
Tanjug A

Petina Nemaca bi u stranku Tila Zaracina

Svaki peti Nemac bi birao partiju Tila Zaracina, ukoliko bi ovaj socijaldemorkata i bankar, poznat po uvredljivim izjavama prema strancima u Nemačkoj, osnovao svoju partiju, pokazala je anketa istraživanja javnog mnenja "Emnid" za list ''Bild am Zontag''.

Kuda ide ova Nemačka: Tilo Zaracin

Veliki broj pristalica Zaracin bi dobio u redovima levičara, čak 29 odsto i 17 odsto među konzervativnim biračima, koji glasaju za demohrišćanski blok, na čelu s kancelarkom Angelom Merkel.

''Za njih je Zarcin neko ko je konačno izgovorio ono što mnogi misle'', prokomentarisao je rezultate ankete šef ''Emnida'' Klaus-Peter Šepner.

Zarcin, čija je knjiga o tome kako Nemačka ''samu sebe ukida'' i ''kako je stavila na kocku svoju državu'' samo prvog dana prodata u 25.000 primeraka, postao je politička tema broj jedan u Nemačkoj.

Širom Evrope postao je poznat po izjavi da Turci osvavaju Nemačku na isti način kao kosovski Albanci Kosovo - visokom stopom rađanja. U svojoj knjizi napisao je da udeo urođenih invaliditeta kod turskih i kurdskih migranata natprosečno visok, jer oni, kako objašnjava ovaj socijaldemokrata, imaju dugu tradiciju incesta.

Prema njegovim podacima muslimanski migranti koji koriste socijalnu pomoć su četiri puta brojniji od domicilnog stanovništva, a muslimanske porodice s velikim brojem dece profitiraju od države. On dalje navodi da u Berlinu 20 odsto svih krivičnih dela počini 1.000 turskih i arapskih mladih prestupnika.

Mnoge teze i podaci koje je Zaracin izneo su sporni čak i sa aspekta statistike, ukazuju njegovi kritičari. Zaracin je nekada bio član Uprave Savezne nemačke banke, a zbog ovakvih i sličnih izjava se trenutno odlučuje o njegovoj ostavci u banci i napuštanju članstva Socijaldemokrakste partije.


Zaracin se nalazi i pod istragoom zbog raspirivanja rasne mržnje, javljaju nemački mediji. Grupa Turaka ga je tužila zbog izijave o ''glupim strancima''.

''Prirodnim načinom ćemo postati u proseku gluplji'', rekao je, kako se tereti, Zaracin, koji javno govori o tome da jedan veliki deo Turaka i Arapa u Berlinu nemaju nikakvu produktivnu funkciju, osim što trguju voćem i povrćem i da rešenje problema može samo glasiti - nema više ulaska.

Ponedeljak 06.09.2010. 15:19
Svaka cast,potpuno se slazem,ali u jednu ruku mi je i drago ,Svabe su nama otele Kosovo,napravile rat u SFRJ,da bi prodale oruzje koje je ostalo iz Istocne Njemacke ,Neka i oni malo vide kako je kada imas turke za vratom.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online