Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.04.2019.
12:12
B. Cvetojević - Vesti A

Viktorija: Milijarde za bolje puteve

Velikim ulaganjem u saobraćajnu infrastrukturu Viktorije federalna vlada nastoji da pomogne u rešavanju gorućih problema sa kojima se sreću vozači te države, a to su bez sumnje opasne i neobezbeđene raskrsnice, oštećeni putevi i mostovi, te nedovoljna edukacija vozača.

Vesti
 

Prošlog petka predstavnici Federalne vlade najavili su značajne projekte uz pomoć kojih će se realizovati planovi za poboljšanje bezbednosti u saobraćaju. Za njih će biti izvdojeno čak 2,2 milijarde dolara, a tokom naredne godine trebalo bi da donesu rezultate -  smanjenje tragičnog bilansa na putevima u Vitktoriji.

Od početka ove godine u Viktoriji beleži se drastično povećanje crnog bilansa na putevima. Tako je do kraja marta na putevima živote izgubila 78 osoba, a tokom prva tri meseca prošle godine 53 osobe. Od 78 poginulih, 53 osobe su nastradale u unutrašnjosti države zbog čega su nadležni zatražili pomoć u hitnim intevencijama federalne vlade.

Povodom investicija u Viktoriji premijer Skot Morison istakao je da će značajna sredstva obezbediti da roditelji, deca i zaposleni do svojih kuća putuju bezbednije.

- Na putevima širom Australije prošle godine je poginulo više od 1.000 ljudi. To je poražavajući statistički podatak - rekao je premijer. - Reč je o očevima i majkama koji nisu stigli da se vrate sa posla svojim porodicama, deci koja nisu stigla u školu.

Od ukupnog iznosa sredstava namenjenih Viktoriji polovina, odnosno 1,1 milijarda, biće dodeljena lokalnim upravama koje će finasirati saobraćajne projekte. U program za obnovu saobraćajne infrastrukture u Viktoriji biće uplaćeno dodatnih 500 miliona dolara od 2019. do 2024. godine.

Premijer Morison podseća da će lokalne uprave same odlučivati o saobraćajnim prioritetima u svojom sredinama, kako bi se na najbolji način rešili neki od gorućih problema za vozače. Sredstva su izdvojena iz ovogodišnjeg budžetskog suficita, što je inače prvi put u poslednjih deset godina, a zahvaljujući snažnoj privredi koja je omogućila vladi da "investira u bezbednost saobrachaja".

Najavljeni radovi

- Veliki saobraćajni radovi najavljeni su na Princes, Hamilton i Džilong autoputevima, koje je Kraljevski automoto savez RACV identifikovao kao najopasnije za vozače i učesnike saobraćaja.

- Najavljeni su i radovi na Golber Veli autoputu, na deonici od Numurkaha do granice se Novim Južnim Velsom, a pored toga i na pristupnim saobraćajnicama kojima se povezuju mesta Balarat i Voragal.

Plenti Roud crna tačka

Na području Melburna trenurno je najopasnija saobraćajnica u celoj zemlji. Reč je o Plenti roudu, za koji će se izdvojiti sredstva u cilju smanjenja nezgoda. Predviđeni su i radovi na loše održavanoj saobraćajnoj infrastrukturi u Donkasteru, Čedstonu i Springvejlu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online