Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.01.2018.
00:55
Lj. Ivanović - Vesti A

Opra izaziva Trampa

Popularna američka televizijska voditeljka Opra Vinfri aktivno razmišlja o tome da se kandiduje na predsedničkim izborima u SAD, potvrdilo je za CNN dvoje njenih bliskih prijatelja.

EPA/ Mike Nelson
Opra Vinfri na korak od odluke da se nadmeće na izborima 2020. godine

Dvoje prijatelja, koji su insistirali na anonimnosti, rekli su to povodom govora koji je ona održala na dodeli nagrada Zlatni globus.

Naime, u samo 24 sata nakon njenog devetominutnog govora na dodeli nagrada Zlatni globus, tokom koga je dvaput prekidana ovacijama, na društvenim mrežama se pojavilo više od 220.000 poruka u kojima se spominju reči "Opra" i "predsednik".

Njeni bliski saradnici privatno je nagovaraju da se kandiduje, naveli su ti izvori. Jedan od njih rekao je da ti razgovori traju već nekoliko meseci, ali istovremeno je istakao i da se Vinfri još uvek nije odlučila da li da se kandiduje. Predstavnik Opre Vinfri nije komentarisao ove tvrdnje za CNN.

Neki politički analitičari smatraju da bi njena slava i bogatstvo bili dobitna kombinacija za kandidata Demokratske partije. Ali postoje i sumnje, prenosi CNN, da li bi Amerikanci zaista opet izabrali televizijsku zvezdu za šefa države?

Dosta je već i eksperiment sa Trampom koji takođe više vodi računa kako će izgledati pred kamerama nego šta će uraditi kao predsednik.

Gori Tviter

Obožavaoci Opre Vinfri su nakon tog govora podrške onima koji su razotkrili seksualno zlostavljanje u Holivudu zatrpali Tviter pozivima da se ona kandiduje za predsednicu SAD. Tvitovi su označeni sa #Oprahforpresident
i #Oprah2020.

Obožavaoci Opre Vinfri pozdravili su ovu ideju na društvenim mrežama posle njenog govora na dodeli Zlatnog globusa. Posle tog govora, njen dugogodišnji partner Stedman Grejam navodno je rekao da je njena kandidatura veoma moguća. "Na narodu je da odluči. Ona bi to apsolutno uradila", rekao je Grejam za "Los Anđeles tajms".

Opra Vinfri je u svom govoru pohvalila žene koje su podelile svoje priče o seksualnom zlostavljanju i objavila da je na pomolu "novi dan" za devojke i žene.

Stigla je i reakcija iz Bele kuće.

EPA/COLLIN CURRAN

Goreo predsednikov toranj

U požaru Trampovog tornja u Njujorku povređene su dve osobe, a jednoj je ugrožen život. U poslovnoj zgradi Donalda Trampa, Trampovom tornju, izbio je požar, a više od 90 minuta nakon prvobitne prijave 84 vatrogasca i 26 jedinica su još uvek su na mestu događaja. Iako je reč, prema službenim informacijama, o "manjem problemu" s električnim instalacijama, snimci dima koji suklja iz krova zgrade ne deluju tako.
Požar je primećen na najvišem spratu poslovne zgrade od 58 spratova.
Zgrada ima dva krova. Jedan je niski u kojem se nalazi sva mehanička oprema, gde je požar i planuo, i visoki krov, koji je na samom vrhu. Na visokom delu krova su ventilacioni otvori koji pokrivaju deo s mehaničkom opremom i kroz te otvore je izlazio plamen. U Trampovom tornju se nalaze poslovni objekti i luksuzni apartmani, uključujući i poveći stambeni prostor Trampa koji zauzima tri najviša sprata.

Američki predsednik Donald Tramp bi se vrlo rado sučelio s Oprom Vinfri u predsedničkoj trci 2020. godine, izjavio je portparol Bele kuće, nakon što je na društvenim mrežama dobila snažnu podršku kao potencijalna predsednička kandidatkinja, a zaslužila ju je angažovanim govorom na svečanoj dodeli Zlatnih globusa.

- Veselimo se svakom izazovu, bilo da je u pitanju Opra Vinfri ili bilo ko drugi - rekao je Hogan Gidli novinarima koji su bili u avionu Er fors 1 prateći predsednika Trampa na putu za Nešvil.
Opra Vinfri već je dugo povezana s političarima iz kruga američkih demokrata. Učestvovala je u predsedničkoj kampanji Baraka Obame 2008. godine, a 2016. je podržala Hilari Klinton. Njene snažne veze i popularnost među Amerikancima čine je snažnim kandidatom, a njoj bi bilo mnogo lakše nego nekim drugim kandidatima da sakupi novac za predsedničku kampanju koju bi, bez problema mogla da finansira i ličnim novcem. Naime, magazin "Forbs" je njeno lično bogatstvo procenio na tri milijarde dolare, što je pola milijarde manje od aktuelnog predsednika koji je u predsedničkoj trci potrošio ukupno 343 miliona dolara, od čega je 47,5 miliona dolara bilo sopstvenih para.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online