Četvrtak 13. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 03.11.2017.
12:30
Vesti A

Krive za ubistvo Pajića!

Dve žene optužene za ubistvo 18-godišnjeg Arona Pajića proglašene su u sredu krivim. Džema Viktorija Lajli (26) i Trudi Kler Lenon (43), majka troje dece, provele su na suđenju u Vrhovnom sudu Zapadne Australije protekli mesec, optužene da su 18-godišnjaka namamile u njihovu kuću u pertskom predgrađu Orelija i usmrtile ga udarcima nožem.

pixabay.com
Aron Pajić je uboden dva puta nožem u vrat (Foto: Ilustracija)

Njegovo telo pronađeno je zakopano u vrtu iza kuće u vlasništvu Džeme Lajli, a ispod sloja svežeg cementa, pokrivenog crvenim keramičkim pločicama.

Nesrećni mladić imao je dva uboda nožem u vrat i jedan u grudi, kao i povrede na vratu koje odgovaraju gušenju garotom.

Lajli nikada pre nije srela Pajića, a Lenonova je s njim studirala na lokalnom koledžu.

Na suđenju, žene su optuživale jedna drugu. Lajli, o kojoj je sud saznao da je bila opsednuta noževima, tetovažama, nasiljem i serijskim ubicama, tvrdila je da je spavala u drugoj sobi kada je Lenonova usmrtila Pajića.

Lenonova je, međutim, tvrdila da je Lajli bila ta koja je garotom i nožem napala tinejdžera, dok je sedeo u njihovoj kući i pio kafu.

Tužioci su tvrdili da su njih obe podjednako odgovorne, a u sudnici su izneti uznemiravajući detalji iz njihovog prijateljstva.

Među njima je bila i serija čudnih poruka na Fejsbuku, gde je Lajli sebe nazivala "SOS", po liku iz knjige o serijskim ubicama koju je pisala, a Lenonova se predstavljala kao "Korvina", što je bio nadimak kojim se služila učestvujući u scenama sadomazohizma.

U porukama govore u ubijanju, torturi, strahu, dominaciji i ulicama obojenim u crveno od krvi žrtava.

Od više prijatelja i kolega Lajlijeve predočeni su iskazi o tome da je njima govorila da želi da bude serijski ubica, da želi da ubije pre nego što navrši 25 godina i da želi da krene u "pokolj".

Postojao je i iskaz svedoka koji navodi da je Lajli, u danima posle ubistva, rekla da je nekoga usmrtila, iznoseći detalje o Pajićevoj smrti koje je samo ubica mogao da zna.

Policija je pretragom kuće Džeme Lajli našla rukom po abecednom redu pisan spisak metoda torture, desetine noževa, uključujući i testeru za kosti i skalpele, zatim, sveže odsečen deo podne prostirke, za koju se veruje da je Pajić na njoj krvario kada je ubijen.

Majka: Pravda zadovoljena

Posle presude, majka Arona Pajića, Šeron, kazala je da je zadovoljna ishodom i da veruje da je pravda zadovoljena. Njoj se, rekla je, srce cepalo dok je slušala šta joj se desilo sa sinom.
- On je bio moj dragoceni dečačić, moj prvenac koji je voleo život.
Njegove ubice majka je opisala kao "odvratne životinje" i rekla da se nada da će dobiti doživotnu robiju.

Lenonova se preselila u kuću svega tri sedmice pre zločina, zajedno sa dva mlađa sina, od kojih je jedan, u neznanju, pomagao Lajli da pločicama pokrije mesto gde je telo zakopano.

Poroti Vrhovnog suda trebalo je samo dva i po sata da utvrdi da su obe žene krive. Njihova odluka saopštena je u sudnici punoj članova familije Arona Pajića, detektiva koji su radili na slučaju i rodbine Džeme Lajli i Trudi Lenon.

Nijedna od dve optužene nije pokazala emocije kada je presuda izrečena. Odvedene su u zatvor, odakle će biti ponovo dovedene u sudnicu u februaru iduće godine, da čuju koliku su kaznu dobile.

Očekuje ih i moguća doživotna robija.

Pomoć psihologa

Zahvaljujući se poroti na službi, sudija Stiven Hol kazao je da je predmet bio potresan po sadržaju i da je svakom članu porote na raspolaganju psiholog-savetnik ukoliko im bude potreban, izvestio je ABC.

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online