Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.07.2017.
16:11
Vestionline A

Konačno pao dogovor: Prvi susret Putina i Trampa na neutralnoj teritoriji

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin sastaće se sa svojim američkim kolegom na marginama samita Grupe 20 (G20) u petak u Hamburgu, saopštio je danas Kremlj.

EPA/JIM LO SCALZO/SPUTNIK POOL
Brojne teme će biti pretresene na prvom sastanku: Donald Tramp i Vladimir Putin

- Sastanak je dogovoren za 7. jul - rekao je pomoćin ruskog predsednika Juri Ušakov, ne otkrivši više detalja, prenosi AFP.

Dugo očekivani susret ruskog i američkog predsednika dogodiće se usred intenzivne istrage o umešanosti Trampovih savetnika sa ruskim zvaničnicima tokom predizborne kampanje, navodi AFP.

Nade o brzom poboljšanju odnosa Rusije i SAD ugasile su se u Moskvi, nakon što je Putin optužen da je naredio hakovanje tokom izbora kako bi se poboljšale Trampove šanse za pobedu na izborima.

Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće i zvaničnici Stejt departmenta razmatraju šta bi SAD mogle da ponude Moskvi, saopštili su za AP aktuelni i bivši zvaničnici administracije, koji su zahtevali da ostanu anonimni.

Bela kuća je saopštila da "nema specifične agende" pred prvi sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina.

Tramp će možda tražiti ustupke od Rusije kako bi pokazao napredak u odnosima dve nacije, dok će Putin sigurno nešto tražiti zauzvrat, jer kako piše AP, postoji duga lista stvari koje "iritiraju" obe države.

Kemlj: Očekujemo razgovore o Siriji

Zvaničnici Kremlja očekuju da ključne teme na sastanku ruskog i američkog predsednika, koji se očekuje na marginama samita Grupe 20 (G20) u Hamburgu, budu situacije u Siriji i Ukrajini i rat protiv terorizma, izjavio je Ušakov.

On je ukazao na navode medija da američka strana namerava da pokrene pitanja Sirije i Ukrajine na sastanku Trampa i Putina.

- Meni se čini da je vrlo logično da se razgovara o ta dva pitanja - rekao je Ušakov, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, Kremlj takođe smatra da je pre svega neophodno razgovarati o problemu međunarodnog terorizma zato što je saradnja između Rusije i SAD neohodna i u toj sferi.

- Postoji veliki broj drugih tema o kojima smo spremni da razgovaramo - naveo je Ušakov, precizirajući da će biti govora o "svim regionalnim pitanjima, kontroli naoružanja i bilateralnim odnosima".

 On je rekao da postoji veliki broj problematičnih sfera u rusko-američkim odnosima, navodi ruska agencija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online