Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 30.01.2017.
19:22
b92, Vestionline A

Tramp je ovim potezom dao municiju Islamskoj državi

Donald Tramp je jednim potezom olovke dao veliku propagandnu pobedu Islamskoj državi, smatra bivši šef kabineta ministarstva odbrane i CIA Džeremi Beš.

Reuters
Jedan potez menja sve

- Protivterorizam zahteva fokus, zahteva da pratite tragove, osujećujete planove, a ako celo civilno stanovništvo stavite pod sumnju onda niste usmereni na pravu pretnju. Ovako je potezom olovke predsednik dao ID-u veliku propagandnu pobedu, a oni sada na društvenim mrežama podstiču ljude da napadnu Ameriku - rekao je Beš za mrežu NBC.

Kritikujući kontroverznu odluku Donalda Trampa da zabrani ulaz u SAD građanima sedam muslimanskih zemalja, Beš je rekao i da "to nije način da Amerika postane bezbednije mesto". 

Njegova izjava stiže istovremeno kada i informacije o aktivnostima i "slavlju" terorista na društvenim mrežama, ali i poruka samog Trampa na Tviteru da ne vidi problem u odluci. 

- Probleme na aerodromima stvaraju demonstranti i suze senatora (Čaka) Šumera. Sekretar (za nacionalnu bezbednost Džon) Keli kaže da sve protiče u najboljem redu sa veoma malo problema. Učinimo Ameriku ponovo bezbednom - poručio je Tramp. 

Tramp je rekao i da je samo 109 od 325.000 putnika zadržano na saslušanju i da nije mogao ranije da unapred najavi odluku jer bi "zli ljudi pohrlili u SAD pre njenog uvođenja". 

- Ima mnogo zlih ljudi! - naveo je Tramp. 

Analitičarka NBC Nikol Valas smatra da je Trampova odluka destabilizovala ionako uzdrmanu političku situaciju u SAD. 

- Čak i ako podržavate zabranu imigraciju iz ovih zemalja, koja nije logična, jer odande nikada nije stizao terorizam, mora se reći da je njena implementacija bila ne baš metodična - kaže Valas.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.02.2017. 19:49
Odluka Trampa jeste problematična ako se čitave države stavljaju u isti koš sa onima koji bi da pale vatre, ruše i ub-ijaju, ali je na neki način i racionalna i provocira otvaranje karata i pokušaje ubacivanja drugih aduta onih koje pogađa ova zabrana. Kada se nekome poremeti nešto što je uhodano, te mora na brzinu da menja navike i proverene puteve, prave se greške i u potrazi za novim kanalima se otvaraju i nove mogućnosti za otkrivanje onih koji sa lošim namerama dolaze bilo gde, pa i u SAD.Problem je i za Beša i slične jer ističe njihovu ulogu.
Nedelja 05.02.2017. 19:49
To su bajke za malu decu. Nije tako komplikovano. Pitajte Arape i oni ce vam objasniti. Oni , srednji i nizi slojevi,vec 70 godina zive u teroru. Teror je skoro iskljucivo britansko-americki. U poslednjih 30 godina iskljucivi americki i proteze se od Sevrne Afrike do Pakistana. Decu su im Amerikanci "poslali" u Islamiste - protiv zelje roditelja. Islamizam, to je Islam u stvari. Oni nemaju resenje. Zele stabilne drzave jedno vreme, a kasnije ce se ekonomskim povezivanjem polako izvuci iz tog pakla. Amerika treba d apomogne da se ugusi Islamizam. S Rusima. nema drugog resenja. A posla ce biti, oni su sigurni. Eto, tako misle oni s kojima sam razgovarao. Kazu Tramp nece biti gori, a mozda ce biti i bolji.
Nedelja 05.02.2017. 19:50
Tako se,u sukobu interesa,izmedju dve grupe prodavaca oruzja iz SAD,osvaja i kolonizuje svet!Pokrecu se kolonijalni ratovi i povecava profit ugladjenih kriminalaca iz senke koji prodaju oruzje svojim gradjanima i kontrolisu SAD!Gdja Hilari pomogla je da se Saudijskoj Arabiji proda oruzje za 59 milijardi dolara,a SAUDIJCI su,polutajno uz ID!Republikanci su,pre toga osvojili IRAK i stvorili prostor i uslove za stvaranje ID!A sada ce da "guse" i terorizam novim represalijama i kolonijalnim ratovima i zaradjuju!Nece mucenje u Guatanamu da zaustavi terorizam i bombase samoubice!Samo ce da raspali jos vise opravdanu mrznju prema IMPERIJI i fasizmu iz SAD!Ove kriminalce iz SAD moze da zauzda i kontrolise samo gdin Putin!Gdin Tramp je za samo nekoliko dana pokazao svoje pravo lice,on sigurno ne voli gdina Putina,ali se plasi da se RUSIJA ne stavi,kao protivnik i posrednik , uz sve muslimane ,protiv SAD!TO bi i unistilo IMPERIJU i lako izavalo novi svetski rat!Gdin Tramp je vrlo opasan igrac!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online