Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 28.01.2017.
21:29 >> 21:43h
Vestionline, rs.sputniknews.com A

Bela kuća ćuti, Kremlj se oglasio...

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, dogovorili su se da će naložiti razmatranje mogućeg datuma i mesta njihovog ličnog sastanka. Telefonski razgovor je bio pozitivan i delotvoran, saopštio je Kremlj.

Reuters
Dogovoren prvi susret: Vladimir Putin i Donald Tramp

Prema navodima Kremlja, dvojica predsednika su naglasila i važnost obnavljanja trgovinsko-ekonomskih veza dveju zemalja, kako bi se dodatno podstakao stabilan razvoj bilateralnih odnosa. 

Tramp je ruskom kolegi rekao da se američki narod sa simpatijama odnosi prema Rusiji i Rusima, na šta je Putin odgovorio da u Rusiji gaje ista osećanja prema Amerikancima. 

Putin je, kako je saopšteno, podsetio da je Rusija više od dva veka podržavala Ameriku, bila njen saveznik u dva svetska rata i da i sada posmatra Ameriku kao najvažnijeg partnera u borbi protiv međunarodnog terorizma.

Dvojica lidera su se dogovorila da održavaju redovne lične kontakte, istakavši da žele aktivno da sarađuju radi stabilizacije odnosa na konstruktivnoj, ravnopravnoj i uzajamno korisnoj osnovi. 

Putin i Tramp su, navodi Kremlj, razgovarali o situaciji u Siriji, posebno naglasivši da su zajednički napori u borbi protiv glavne opasnosti, međunarodnog terorizma, prioritetni.

"Predsednici su se založili za uspostavljanje realne koordinacije ruskih i američkih dejstava kako bi se uništili Islamska država i druge terorističke organizacije u Siriji", navedeno je u saopštenju.

Tokom razgovora je razmotrena i situacija na Bliskom istoku, kao i arapsko-izraelski sukob, sfera strateške stabilnosti i neširenja nuklearnog naoružanja, kao i situacija u vezi s iranskim nuklearnim programom i Korejskim poluostrvom, dodaje Kremlj. 

"Bilo je reči i o glavnim aspektima krize u Ukrajini. Dogovoreno je da se uspostavi partnerska saradnja u vezi s ovim i drugim pitanjima", naveo je Kremlj. 

Putin je, takođe, čestitao Trampu povodom stupanja na dužnost predsednika SAD, dodaje se u saopštenju. Prethodno je saopšteno da je telefonski razgovor Trampa i Putina trajao oko 45 minuta.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.01.2017. 02:38
putin bi vec da sedne Trampu u krilo !!! Ne moze da doceka .
Petak 03.02.2017. 20:04
SAD i rusija nisu ravnopravni...SAD su sila broj jedan...rusija je kineska bezinska pumpa...neki pitaju zasto se Putin toliko pominje ako je slab...covek ima ogromnu nuklearnu silu... njegovi postupci su nepredvidivi...ponasa se kao siledzija koga se obicni ljudi boje...medjutim kad naidje policija!!!
Petak 03.02.2017. 20:04
Najveci gubitnici su Japanci koji su, kada je Tramp pobedio na izborima, na brzinu ratifikovali Tanspacificki trgovinski sporazum uperen protiv Kine. Jedna od prvih uredbi koje je Tramp potpisao je bila ona o istupanju iz Dogovora. Tako ce proci i Dogovor o klimatskim promenama na cijem potpisivanju su insistirale SAD ali ga nece ratifikovati jer republikanska vecina u Kongresu tvrdi da "nema dovoljno naucnih dokaza da se klima menja". Citava prica o klimatskim promenama je smisljena da bi se obezbedilo da SAD profitiraju prodajom nuklearki koje "ne zagadjuju okolinu" (samo je ozrace), solarnu tehnologiju i vetroturbine na racun uglja i nafte. Smisljen je i sistem kvota koje bi prisilile zemlje kao sto je Srbija da ugase termocentrale na ugalj zaduze se gradeci nove centrale na "alternativna goriva". Da je u pitanju podvala jasno je zbog toga sto se ratovi na Bliskom Istoku vode upravo zbog nafte.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online